25 Февруари, 2019 20:20 3 258 5

ГДБОП разби група за трафик на бежанци

  • гдбоп-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • престъпна група

Лидерът е афганистанец, а всички други в схемата - българи

ГДБОП разби група за трафик на бежанци - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

В хода на специализирана операция, проведена на 24 февруари на територията на София, е неутрализирана престъпна група, занимавала се с трафик на мигранти от Турция. Нейният лидер – афганистанец, законно пребиваващ в страната, на когото е било отказано убежище на чужденец, е задържан в център за мигранти в столицата, където е живеел. Всички участници в групата са българи.

Според събраните до момента данни, групата е действала епизодично от февруари 2015 г. Тя е организирала превеждането на мигранти от Турция през „зелена“ граница, транспортирането им с различни автомобили през страната и прекарването им през българо-сръбската граница (отново с автомобили). В рамките на образуваното досъдебно производство продължава уточняването на размера на реализираните от групата сериозни печалби от престъпната ѝ дейност.

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двама от обвинените, в т.ч. на ръководителя на групата. На двама от участниците са наложени парични гаранции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трафикант

    16 1 Отговор
    Какви "бежанци", моля?!? Престъпници, незаконно пресекли държавната граница!!! При това в преобладаващото си мнозинство привърженици на човеконенавистна идеология, сродна с нацизма и комунизма!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Да но

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трафикант":

    Афганистанците са като разклонена мрежа и пипала на октопод които са разпръснати в отделни европейски държави и се координират помежду си за да помагат на нови млади джихадисти постепенно да се имплантират тайно. И използват местни (българи, сърби, гърци, румънци , хървати, босненци, албанци, австрийци) криминални.
    Защо криминалните не им отказват съдействие? Явно не се чустват националисти и не искат държавите им да оцелеят? А?

    Коментиран от #4

  • 3 huha

    5 1 Отговор
    СигурА в групата има представители на Вътрешното министерство, кметски хорица по места и тъмни родни индийци.... Що съсипват хранилките преди изборите - в това е въпросът?!
  • 4 ”Смекчаващи” вината обстоятелства

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Да но":

    Тези поне продават и предават страната, чиито граждани формално са, откровенно и без усукване...по-опасни от тях са тия, дето след свдмица ще се изпъчат пред камери и микрофони, та да ги видим всички какви ”родолюбци” са... и в същото време и пръст няма да мръднат, за да спрат ислямофашистките навлеци...а и МОГАТ, и са ДЛЪЖНИ!!!
  • 5 А,де ...

    4 0 Отговор
    Не са си платили и ........ са ги разбили.