Last news in Fakti

13 Април, 2012 13:53 2 871 1

Чиновничка взела 420 лв подкуп от млекар

  • мвр-
  • кнежа-
  • подкуп-
  • млекар

Плевенски полицаи задържаха държавна служителка от Кнежа с подкуп. 47-годишната жена поискала 420 лева от собственик на животновъдна ферма в общината, за да спре взимане на проба от млякото в стопанството му, съобщават от пресцентъра на МВР.

Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и разследващ полицай от ОДМВР - Плевен вчера предприели  процесуално- следствени действия по образувано досъдебно производство и са задържали дамата с 320 лева. При последвало претърсване в офис в Кнежа били открити още 16 банкноти от 20 лева.

Парите били поискани от собственик на животновъдна ферма в общината, за да не му бъде взета проба сурово мляко за удължаване на категоризацията на млекодобивното стопанство. Поискана облага от длъжностното лице, за да не извърши действие по служба, била в размер на 440 лева, но вчера тя взела само 320 лева. Банкноти са иззети.

47-годишната жена е привлечена в качество на обвиняема за престъпление по чл. 302, т. 2 във връзка с чл. 301, ал. 1 от НК.  Наложена и е 24- часова мярка „задържане под стража”. Внесено е искане за постоянното й задържане.  Работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 симеон

    0 0 Отговор
    горкия млекар сега наистина ще го разорят