Last news in Fakti

17 Март, 2019 10:43 2 875 2

Три ръчни гранати откриха в частен имот

  • луковит-
  • ловеч-
  • боеприпаси-
  • граната

Специализиран екип от състава на Военновъздушните сили ги обезвреди

Три ръчни гранати откриха в частен имот - 1
Снимка: БГНЕС

Специализиран екип от военно формирование 52090 – Долна Митрополия унищожи на 16 март, три ръчни гранати тип „бухалка“. Боеприпасите са намерени при ремонтни дейности в частен имот в гр. Луковит, област Ловеч, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

До пристигането на военнослужещите от състава на Военновъздушните сили районът е бил охраняван от служители на МВР.

Около 18.00 ч. в съботния ден след извършено разузнаване на боеприпасите специализираният екип от ВВС транспортира и унищожи гранатите в безопасен район на 3 км. от гр. Луковит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Petko

    6 1 Отговор
    Не "бухалка", а "Ф1"-отбранителна граната с обсег около 200 м. С бухалка се тупат килими и гърбовете на жените, които не слушат. Поздравления.
  • 2 Хрис

    7 0 Отговор
    Що за новина. Това на снимката е учебна отбранителнана ръчна граната F-1. На фотграфията много ясно се вижда, че лоста на запалката е заварен за нея и липсва претпазната клечка. Без тази клечка, ако гранатата е била бойна отдавна да е гръмнала. Какво са обезвреждали един господ знае.