Last news in Fakti

3 Април, 2019 13:19 2 121 2

Трима с обвинение за обира на пощата в Хасково

  • хасково-
  • обир-
  • поща-
  • задържани

Разследването е проведено от криминалисти на ГДНП и ОДМВР-Хасково под ръководството на Окръжна прокуратура

В резултат на предприети упорити и професионални оперативно-издирвателни действия са установени и задържани извършителите на крупен грабеж от пощата в Хасково. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Разследването стартира след получен сигнал за деянието през нощта на 7 срещу 8 юни 2016г. - група маскирани мъже проникват в сградата на пощенската станция, обезвреждайки охранителната техника, привеждат в безпомощно състояние охранителя, за минути проникват в трезора, чрез използване на металорежещи машини отварят три масивни метални каси отнемат крупната сума от- 1 833 000 лв. и се оттеглят с автомобили по предварително подготвени маршрути.

След извършения на място оглед е сформиран разследващ екип от служители на ОДМВР- Хасково, подпомагани от колегите им от ГДНП, под ръководството на Окръжна прокуратура –Хасково, който предприема множество оперативно-издирвателни действия на територията на цялата страна. В рамките на разследването са разпитани над 100 свидетели, формиран е профил на извършителите - криминално проявени, с технически познания, назначени и изготвени са близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания, както и множество претърсвания.

Тримата мъже – един на 41 и двама на 45 години, са задържани в момент на извършване на друго криминално престъпление. Повдигнати са им няколко обвинения по текстове от НК, касаещи престъпления, за които се предвижда лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

Делото е изпратено на Окръжна прокуратура - Хасково с мнение за предаване на съд на обвиняемите лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганчовия

    6 1 Отговор
    Въпроса е не колко бройки са с обвинение а колко са качествени обвиненията и събраните доказателства, щото май там куца цялата система и престъпниците си излизат ненаказани че им плащаме и обезщетения за това че са лежали неправомерно в ареста.
  • 2 да да

    5 1 Отговор
    Ей , добре че сте упорити .