Last news in Fakti

12 Април, 2019 19:10 2 892 4

Разкриха цех за фалшиви документи в Шумен (СНИМКИ)

  • фалшиви документи-
  • шумен

В помещение от апартамента обособено като „паспортно бюро“ е открита техника за предпечат, печат и производство на неистински документи за самоличност

Разкриха цех за фалшиви документи в Шумен (СНИМКИ) - 1
Снимки: МВР

Криминалисти и служители от икономическа полиция предприели множество оперативни действия след получен преди време сигнал. Те дали резултат на 10 април вечерта. Малко след 19 часа в сряда на бензиностанция в Шумен била извършена полицейска операция.

33-годишен местен жител бил проверен, след като стоял дълго време в автомобила си. Униформените забелязали добре опакована конзолна игра. При направена щателна проверка било установено, че между платките на играта има четири неистински български документи за самоличност- две лични карти и два международни паспорта, изработени с изключително прецизно качество.

При извършения първоначален оглед документите, по последен образец били трудно различими от истински. Последвало претърсване в имоти в Шумен и село край града, ползвани от 33-годишния шуменец. Намерени били множество документи за самоличност – български и чужди, заготовки за документи за самоличност в различна степен на завършеност.

В помещение от апартамента обособено като „паспортно бюро“ е открита техника за предпечат, печат и производство на неистински документи за самоличност. Намерени били над 100 бели на цвят пластики, подготвени за производство на лични карти и свидетелства за управление на моторни превозни средства , матрица, бои, мастила. Иззети са три компютърни конфигурации, шест принтера, гравираща машина, иглен плотер, ламинатор, инструменти за фина техника, термоламиниращи фолиа с релефни мотиви и кинеографски елементи.

Разкриха цех за фалшиви документи в Шумен (СНИМКИ)

Криминалисти установили, че производството в цеха за изработка на лични документи е със затворен цикъл. Фалшивите лични карти и паспорти били изработвани от 33-годишния шуменец . Ползвал е материали, част от тях продаващи се легално, разполагал е с необходимия софтуер за изцяло завършен цикъл на производство за трите вида документи за самоличност. В имот в шуменско село освен принтери и техника за печат са намерени около 2,5 кг суха зелена тревна маса, която при направения полеви нарко тест реагирала на марихуана.

Разкриха цех за фалшиви документи в Шумен (СНИМКИ)

В.П. от Шумен бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града. Работата по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 308 ал.3, чл. 354 а ал. 3 и чл. 308 ал. 7 от НК продължава под ръководството на прокурор от районната прокуратура в града. С постановление на прокурор на В.П. е наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Разкриха цех за фалшиви документи в Шумен (СНИМКИ)
Разкриха цех за фалшиви документи в Шумен (СНИМКИ)
Разкриха цех за фалшиви документи в Шумен (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    7 0 Отговор
    Последно какво е - стая или цех?
  • 2 Питам ви

    7 0 Отговор
    Какъв В.П.??? - Напишете му трите имена, покажете го и на снимка! А сега - какво? Пишете само за него, като че ли е бил единствен. Вече аверите му са се "разхвърчали", а и В.П. ще го освободите поради "липса на доказателства". ---------- Мария Атанасова да не се прави на интересна, а като пише да пише от начало - до край!
  • 3 Техноофшоримпекс

    3 0 Отговор
    На Нинова и Йончрва сигурно вече им е прилошало,чакаме следващата им истерия.
  • 4 Конт

    2 0 Отговор
    А къде е завода?