Last news in Fakti

25 Април, 2012 16:34 1 488 0

Два ембриона и биологични отпадъци в контейнер /Обновена/

  • ембриони-
  • биологични отпадъци-
  • контейнер-
  • клошари-
  • варна

Клошари ги откриха. Търсят болницата, която ги е изхвърлила.

Труп на ембриони на в 3-ти и  4- ти месец на развитие са открити в контейнер за смет в ж.к. „Младост” във Варна тази сутрин от клошари.
Огледа и изясняването на случая продължават, но по начални данни, най-вероятно се касае за отпадъци от болнично заведение, които не са унищожени по надлежния ред.  

Сигналът е постъпил в Дежурната оперативна част на ОД МВР - Варна в 10:25 часа.
В контейнера освен двата ембриона е имало и други биологични отпадъци. На този етап данните предполагат, че се касае за изхвърляне на отпадъците след хирургична дейност и извършен аборт, съобщиха от полицията.

В късния следобед днес стана ясно от ОДП-Варна, че е установено лицето изхвърлило биологичните отпадъци и това е 39 годишният А.В., служител на медицински център Младост, който е осъществявал дейността по пренасяне на биологичните отпадъци за унищожаване. В случая получените  от АГ болница биологични отпадъци, които са със знак ‘опасни’ е изхвърлил в контейнера, където бяха открити. Това е престъпление по чл. 353 В, ал.1 от Наказателния кодекс. Служителят е задържан за 24 часа в Трето РУП-Варна.

На двата ембриона ще бъде направена аутопсия в "Св. Марина". Според шефката на Съдебна медицина доц. Добринка Радойнова става дума за нежизнени плодове.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА