Last news in Fakti

26 Април, 2012 11:30 1 054 1

Мъж краде куче, иска 1000 лв

  • куче-
  • хъски-
  • крадец-
  • мвр

Столични криминалисти задържаха мъж в момент на получаване на откуп за откраднато куче. Мъжът изнудвал младата собственичка на животното да му даде 1000 лв., за да й го върне, съобщават от пресцентъра на МВР.

В събота 22-годишна жена потърсила помощ в столичното Първо РУП. Тя обяснила, че докато разхождала домашния си любимец, той изчезнал. Малко по-късно непознат й позвънил на домашния телефон с офертата срещу 1000 лева да й върне кучето. Веднага по случая било образувано досъдебно производство. Криминалистите скоро влезли в следите на анонимния мъж  - 42-годишен мъж от София, регистриран за различни криминални престъпления - от кражби до изнасилвания, и вече осъждан за измама.

Той е задържан в района на кв. „Слатина“ в момент на получаването на искания откуп, а хъскито е върнато на младата му стопанка. 

След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура и удължаване на мярката му за задържане на 72 часа, крадецът на кучета е привлечен като обвиняем. На свое заседание вчера съдът му е наложил постоянна мярка за задържане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    Тия наще полицай не спират да ме учудват - тъкмо затвърдя мнението си че за нищо не стават и те вземат че свършат нещо полезно . . Браво.