25 Април, 2019 22:01 3 959 8

Мъж претрепа зет си с метална верига

  • побой-
  • зет-
  • перник

От страх зетят напуснал жилището си и се преместил във ветеринарна лаборатория

Мъж претрепа зет си с метална верига - 1

Мъж се закани да убие зет си и го принуди да живее във ветеринарна лаборатория. Заради това той получи наказание от Пернишкия районен съд, потвърдена от Окръжен съд, на 15 месеца пробация и да заплати на пострадалия 800 лв. за причинени неимуществени вреди.

Потресаващият случай на домашно насилие е от декември 2015 г. П.Т. /77 г./ живеел със съпругата си в една къща с брат ѝ С.С. /66 г/. Жената обаче починала, а между двамата мъже възникнал сериозен спор заради извършен строеж и поддръжката на имота. Между двамата често имало караници, предизвикани от по-младия, стигнало се и до физически разпри.

За такъв инцидент първо му е наложено административно наказание от Пернишкия районен съд. Последвала глоба 500 лв. и ограничителна заповед по Закона за домашното насилие. Независимо от постановените съдебни актове вербалните заплахи продължавали.

На 6 декември 2015 г. 77-годишният мъж бил на гости на сина си и дъщеря си. Прибрал се малко след 19,30 ч. В този момент от тъмнината изскочил шуреят му, който го заплашил, че ще го изпрати при починалата му съпруга. Заявил му и следното: „Само да те чуя малко да тропнеш, и ще те ликвидирам”. Думите били придружени със застрашително поведение.

Няколко дни по-късно пък го причакал в тъмното и му нанесъл удари с метална верига. Това много изплашило възрастния мъж, който не смеел сам да се прибира в дома си по тъмно, а ако това се налага, го придружавали децата му. От страх зетят напуснал жилището си и се преместил във ветеринарна лаборатория на сина си, в която имало само зала за хирургични интервенции и не била годна за живеене.

Решението на Пернишкия окръжен съд не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо икебаната

    8 9 Отговор
    Ясно делят имоти и са се клуецали с вибрадори
  • 2 Българската простотия

    16 2 Отговор
    Няма граници
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 mi ta ka

    3 5 Отговор
    Пуцайй Куме!
  • 5 mi ta ka

    4 3 Отговор
    Пуцайй Куме!
  • 6 пепел

    2 0 Отговор
    сина ко блей, оня има среща със св петър
  • 7 гост

    1 0 Отговор
    В Перник проблемите се решават или с винкел или с метална верига!!!
  • 8 Митко

    1 0 Отговор
    Не подлежи на обжалване,но не задължително за изпълнение.Припомням Лясковец.На тази възраст,закона е в ръцете на дядото.Той не признава милиция,барети,квартални и други селяни.Удри.