2 Май, 2012 18:16 1 676 1

Дилърът- надзирател е бивш полицай

  • дилърът-
  • надзирател-
  • бивш полицай-
  • наркотици

Бившият полицай работел от 2 години в Бургаския затвор. Колегите му изненадани, че се занимавал с наркотици...

38 годишният надзирател, който беше арестуван в рамките на операция „Дилър“ бил съвестен служител. Мъжът, с инициали И.К. е бивш полицай. След като напуска системата на МВР, той преминава на работа към Правосъдното министерство и от 2 години работи в Бургаския затвор. В колата на И.К. беше открито пакетче с анфетамини. „Не мога да коментирам случая, но съм изненадан. Този човек никога не е имал провинения в службата“, заяви пред Gramofona.com шефът на затвора Деян Костов.

Разработката срещу И.К. е по сигнал. Срещу него е имало информация, че доставя наркотици на лишените от свобода. След това затворниците разпределяли дрогата по между си. Вече има образувано досъдебно производство срещу надзирателя,  предстои да му бъдат повдигнати и обвинения, коментираха от Районната прокуратура в Бургас. Операцията е извършена под техен надзор.

38 годишният мъж е арестуван на паркинга пред затвора, докато отварял багажника на колата си. В момента текат допълнителни процесуално- следствени действия и информация по случая не може да се оповестява, допълниха още от Районната прокуратура в Бургас. Очаква се при повдигането на обвинения срещу И.К. да бъде издадена и прокурорска заповед за задържане.

Случаите на арестувани служители на Бургаския затвор станаха честа практика в последните месеци. На 23 декември бяха задържани медик и учителка от затвора, които уреждали срещу пари отпуск по болест за лишените от свобода.

На 25 февруари в Сливен беше задържан главен надзирател от Бургаския затвор. Той беше хванат в момент на получаване на подкуп.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 papagal

    0 0 Отговор
    lakomiq,sega 6te pla6ta na biv6ite si kolegi v aresta da mu vnasqt ne6ta, i taka dokato i tqh gi ne hvanat - bulgarski gragovrat na prostotiq,marzel i al4nost