Last news in Fakti

11 Май, 2019 19:10 2 757 7

Дилър подгони деца в училищен двор в Пловдив

  • дрога-
  • училище-
  • пловдив

Криминалният тип се подвизавал в района на училище „Душо Хаджидеков”

Дилър подгони деца в училищен двор в Пловдив - 1

Дилър, който търгува наркотици, е подгонил деца в двора на училище „Душо Хаджидеков”, научи TrafficNews.bg.

Децата забелязали младежа да оставя пакети с трева на оградата на училището, след което да си тръгва. Те се приближили до оградата, взели пакетите и ги предали на охранителя на школото.

Той обаче им отвърнал, че никой не е луд да остави наркотиците на улицата и ги отпратил. След минути охранителят си тръгнал, защото му изтекло работното време, а дилърът се върнал в двора на училището и започнал да търси стоката. Той подгонил децата, които в това време сигнализирали на родителите си. Те от своя страна подали сигнал на телефон 112.

„От няколко дни подаваме сигнали в полицията за група от 4 човека, които пият бира и пушат трева в двора на училището. Всеки път след проверка полицаите са докладвали, че това са непълнолетни лица. Днес при проверката се установи, че всички са на възраст над 22 години”, разказаха пред TrafficNews.bg родители на децата.

Интересен момент е, че при пристигането на полицаите, униформените наредили колата на единия от групата, в която се предполага, че се съхранявали наркотици, да бъде преместена на около 500 метра и едва тогава извършили проверката.

„Това е достатъчно време, за да почистят автомобила. Предполагаме, че полицаите и охранителят на училището, играят в комбина с дилърите”, твърдят родители.

В момента, в който единият от групата е разбрал, че идва полиция, той е избягал. В районното управление за разпит са отведени двама души. На място пристигна и екип на Криминална полиция.

Децата подозират, че пакетите с марихуана са останали в охранителя на училището. По разказ на очевидци, дилърът, който ги е подгонил, бил с бодигард.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иве

    10 10 Отговор
    Супер тамън като си оставя децата ще мога да си взема да пуша. Легализаци стига занимавали хората с глупости тия съсипаха държавата крадене на еврофондове.....
  • 2 свидетел

    44 0 Отговор
    МВР е толкова морално пропаднала институция, че нямам и капка съмнение. Сигурен съм, че полицаите играят с дилърите и си взимат %. После ги чакаме на протестите да си увеличават зплатите - ей, такива ни пазят, глобяват, бият по митинги и са гордостта на държавата, нейният репресивен апарат!
  • 3 АЛЛ

    0 8 Отговор
    Наркотиците са много интересно нещо!
  • 4 Густо майна

    7 0 Отговор
    А Душото го смятат за елитно училище и там учат предимно келешите на местни "баровци".

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Густо майна":

    Ами затова де - имат пари келешите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шашавото

    1 0 Отговор
    Това само в меркантилна нагла София може да се случи!