Last news in Fakti

18 Май, 2019 12:20 2 789 13

Пребиха до смърт 86-годишен в дома му

  • побой-
  • варна

Убиецът е задържан

Пребиха до смърт 86-годишен в дома му - 1
Снимката е илюстративна

На 13 май в дома си в безпомощно състояние е намерен 86-годишен варненец, В.А.К. Транспортиран е до болница, където е починал. По тялото му са установени следи от насилие. Надлежна експертиза е констатирала, че няма причинна връзка между тях и фаталния изход, а смъртта е настъпила като следствие от други процеси, свързани с общото му силно увредено здравословно състояние.

В резултат на проведени активни оперативно издирвателни мероприятия под прякото ръководство на дежурен прокурор от ОП Варна, от оперативните служби и разследващите органи на ОДМВР Варна, е установено, че приживе пострадалият е бил обект на физическо посегателство с интензитет и насоченост, годни да причинят смъртта му, но самото то е останало недовършено пряко волята на извършителя. Същият е локализиран и арестуван на 16.05.2019 г.

С постановление от 17.05.2019 г. е повдигнато обвинение на Т.И., на 30 години, от Варна, за опит за убийството на В.К. и за извършена кражба на портфейл с документи и пари, собственост на жертвата. Правната квалификация на деянията може да бъде прецизирана в рамките на разследването. Ако тя не бъде променена до внасяне на делото в съда и ако Т.И. бъде признат за виновен, го грози наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години.

По искане на наблюдаващия прокурор, на 17.05.2019 г. обвиняемият И. е задържан под стража. Определението на ОС Варна подлежи на инстанционен контрол пред АС Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    48 0 Отговор
    задържания циганин ли е, или не? уточнявайте ги тия неща!

    Коментиран от #4

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    28 1 Отговор
    НЯКОЙ РОМИ ИЗНАГЛЯЯ ВЕЧЕ
  • 3 ТЬРНОВЧАНКА

    10 2 Отговор
    ТУК ВЬВ ВЕЛИКО ТЬНОВО КВАРТАЛ КАРТАЛА СЕ ПОДВИЗАВА ПЕДОФИЛ МАРТИН СТЕФАНОВ ЕДИН ОТ НИКОВЕТЕ МУ Е БАЙ КУРТИ ПРИТЕСНЯВА МОМИЧЕТАТА ОСОБЕНО ОКОЛО ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ СЕ ВЬРТИ ПОКАЗВА СИ СРАМОТИЯТА НЕ ГО ЗАКАЧАТ ЩОТО Е ПСИХО БОЛЕН НО Е ПЕДОФИЛ

    Коментиран от #13

  • 4 Джудже

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "месара":

    Ами съдейки по характера на пресъплението... ще да е от тъмно зелените.
  • 5 мнение

    34 0 Отговор
    Ненормална работа! Човекът откаран в болница и там е починал след жесток побой, а те говорят за опит за убийство. Аз ли съм луд, на луд ли ме правят, писна ми вече.
  • 6 666

    31 0 Отговор
    Значи ако хванеш прокурорчето и го стиснеш за гърлото, то ти не си го убил, а той си е пукнал сам по естествен път от липса на кислород???
  • 7 Дългия

    10 0 Отговор
    Поредната, тъпня! Значи ще те пребия до смърт, и ще се получи, че си умрял не от боя, а от това, че не си си изпил хапчето за кръвно и си умрял от инфаркт. Браво! А тоя няма да го съдим защото кражбата е под 500 лв. А забравих, той не е откраднал портфейла той си го е взел само. Една година условно с три години испитателен срок.
  • 8 ТЬРНОВЧАНИН

    0 2 Отговор
    А КОЙ Е ТОЗ БАЙ КУРТИ МАРТИН СТЕФАНОВ
  • 9 Усмивката

    2 0 Отговор
    Такава справедливост че здраве му кажи.Да влезе пострадалият
  • 10 Радио Ереван

    3 0 Отговор
    Рома-рома е?!?... Алоу айде да правим референдум за смъртно наказание... Време е... И семейството на осъдения да плати патрона...!!!
  • 11 каун

    1 0 Отговор
    давайте го на площада народа да го осъди
  • 12 Булшитс

    0 0 Отговор
    Пистолет във всеки дом па да влиза който му стиска, стреляш го и си лягаш
  • 13 Мартин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ТЬРНОВЧАНКА":

    По ирония съм му адаш, ама не може ли мъжете в квартала да се самоорганизират и да решат проблема, някакси?