Last news in Fakti

5 Юли, 2019 12:38 1 446 13

Шест месеца затвор за хасковлия, купувал гласове

  • купуване на гласове-
  • купен вот

М. А. предложил 15 лева на своя позната, за да гласува за определена партия

Шест месеца затвор за хасковлия, купувал гласове - 1
Снимка: БГНЕС

Мъж от Хасково ще лежи шест месеца в затвора за опит за купуване на гласове на последните избори за Европейски парламент. Наказанието бе одобрено от състав на Хасковския районен съд, след като 37-годишният подсъдим М. А. се споразумя с прокуратурата.

Призналият се за виновен по обвинението ще трябва да плати и глоба от 9000 лева за извършеното. В деня на евровота - 26 май, М. А. предложил 15 лева на своя позната, за да гласува за определена партия. Сделката обаче била осуетена след подаден сигнал до органите на реда.

Постигнатото споразумение е равностойно на влязла в сила окончателна присъда и не може да бъде обжалвано.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е само той ли

    18 0 Отговор
    Отговорност трябва да започне да се търси и от партията за която е купувал

    Коментиран от #3

  • 2 СссереМ

    3 4 Отговор
    Айде още един натурален бесеперуга в панделата,добре че не е дупетат като Манол Генов,че хептен ще останем без опозиция.

    Коментиран от #13

  • 3 787

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Е само той ли":

    Ти се шегува кой да търси отговорност на ГРОБ

    Коментиран от #8

  • 4 Циганин

    6 0 Отговор
    Хайде кажете сега какъв му е келепира той да плаща на хората и то за евровота? Ама няма ли да го попитате каква му е изгодата, някой поръчал ли му е да купува гласове и в крайна сметка не го ли попитахте за коя партия е плащал? Всичко е фарс, цялата съдебна система е пълна лъжа. Поне вие от факти които претендирате да сте обективн медия да бяхте написали за коя партия е работил?
  • 5 Булгар

    4 1 Отговор
    Пак прах в очите с тоя а тези тето раздават куфарчетата на такива като него хаха за 15 лева в затвора а измамите с евро пари за сротици хиляди за къщите с уволнения смях направо се подиграват и ни се присмиват в очите
  • 6 Свиленски

    4 1 Отговор
    Щом за един купен глас се дават половин година ефективна присъда колко трябва да лежи новия член на И.Б. на БСП Манол Генов ? Може би доживот без право на обжалване?
  • 7 Именно

    3 0 Отговор
    То кой ли не се споразумя с таз наш'та прокуратура?!
  • 8 Свиленски

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "787":

    Има една партия ФАЛИРАЛА в момента ама не е ГРОБ!
  • 9 А коя е партията

    1 0 Отговор
    Срамно ли е да кажете, че е ВМРО?
  • 10 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Той на своя глава не е купувал. С него трябва да лежи и този който му е дал парите. Ето защо все едни и същи печелят.
  • 11 Оржам сини

    3 0 Отговор
    Хасковото са дпс район предимно и герб
  • 12 гост

    3 0 Отговор
    Най-големият престъпник за 15лв. А няма един политик с ефективна присъда, нали? Колко суджук, колко гейтове имаше и все няма виновен. Ето един пример: на Симеонов съпартийката беше хваната да ескортира бежанци и всичко беше политическа нападка до момента, в който не показаха охранителната камера снимала ги как си пият кафето с тях на бензиностанцията. Присъда условна, висяща, подписка, липса на доказателсва и т.н. В същото време един криминоген от квартала отиде в Италия да прави същото и след като го заловили получил 30г. ефективна присъда по бързата процедура. Има разлика, нали?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.