Last news in Fakti

19 Май, 2012 09:25 9 086 8

Разбиха „Перачите", чистили пари от дрога

  • "перачите"-
  • пране на пари-
  • дрога-
  • наркотици

Операцията е извършена от ГДБОП и ДЕА под наблюдението на Специализираната прокуратура

ГДБОП и ДЕА реализираха операция „Перачите". Разкрита е организирана престъпна схема за пране на пари. Акцията е реализирана под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщиха от МВР.

В хода на проведеното разследване е неутрализирана организирана престъпна група, действала на територията на България. Тя била част от международна организация, а целта й била да обезпечи част от процеса на изпиране на пари, преминаващи през страната ни, които са придобити от трафик на наркотични вещества от Латинска Америка за Европа.
Установено е, че парите идвали от дестинации като Антили, Венецуела, Панама и други страни. След като влизали в контролирани от членовете на групата банкови сметки на територията на България, сумите веднага се пренареждали към Китай, Хонг Конг, Испания, САЩ.
Изяснено е, че паричните потоци  преминавали чрез личните банкови сметки на членовете на групата и такива на контролирани от тях юридически лица.По първоначални данни от началото на миналата година до настоящия момент сумата надминава 5 милиона лева.
Извършени са претърсвания и изземвания от три адреса в София, на които са открити банкови, фирмени и данъчни документи, персонални компютри и мобилни телефони, доказващи съпричастност към престъпната схема.
За срок от 24 часа са задържани Л. Р. /37г./, З.И. /25г./ и М.И. /37г./ На тях и на още трима мъже са повдигнати обвинения по чл. 253 от Наказателния кодекс.
По искане на специализираната прокуратура е наложен запор на средства по банковите им сметки, както и на движимото и недвижимото им имущество на обща стойност над 2 млн лева.
Работата по случая продължава.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 papagal

    2 0 Отговор
    otkade ot lakomdol :D vsi4ki problemi idvat ot lakomiqta ni : za pari,vlast i k.urvi !
  • 2 Петър

    2 0 Отговор
    Американците ако ви кажат да се самоарестувате, веднага ще го направите продажни, гербови подлоги. България се крепеше на сивата икономика и всичко изкарано си го харчихме спокойно тук, но сега ще се крепи на Хвалипръцко и Цвъцко.

    Коментиран от #5

  • 3 ivan

    0 0 Отговор
    eh djaro djaroo..
  • 4 pacoran

    1 1 Отговор
    eh pak toia lo6 Boiko Borisov kak moje da im razbie biznesa tctctc kvo 6e ba4kat sega eeeee nemoje ta da go svaliama da si idva serGEI stani6ev i da se po4vat shemite i kradeneto i da sa dovolni si4ki prestupnici

    Коментиран от #6

  • 5 pacoran

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    @2 Petur ti si podloga da ti kaja 6tom si za sivata ikonomika zna4i si protiv durjavata i naroda i glupak
  • 6 Станимир Христов

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "pacoran":

    @4 ...и как точно си мислиш че са спрели "схемите и кражбите"? А, я си помисли дали сега не се краде даже мъничко във повече че да има за всички?

    Коментиран от #8

  • 7 Кирил Червенков

    0 0 Отговор
    vsi4ko trbva da se komfiskuva i da gi sydqt a prisudite da sa dosta soleni
  • 8 МММ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Станимир Христов":

    @6
    То е лесно да го кажеш но дай поне някакъв пример.
    Последните годинки нито чувам за заменки нито за големи проекти които са започнати и докарани до никъде (т.с. само до хонорарите).