Last news in Fakti

6 Юни, 2012 13:28 1 095 1

Пет кг сребро откриха под седалка на кола

  • контрабандно-
  • сребро-
  • седалка-
  • автомобил

4 770 грама контрабандни сребърни накити, монети и пластини откриха митническите служители на митнически пункт Лесово в задната седалка на лек автомобил марка „Мердецес” с българска регистрация.

Колата е пътувала от България за Турция. На българския граничен митнически пункт шофьорът и тримата му спътници са обявили, че не пренасят стоки, валута или валутни ценности за деклариране. При извършената щателна проверка на автомобила, съвместно със служители на Гранична полиция, е открит тайник в облегалката на задната седалка на колата, от който са извадени близо пет килограма контрабандни сребърни изделия-гривни, пръстени, парчета от накити, пластини, монети, предназначени вероятно за пласиране на черния пазар в Турция за претопяване.

Съставен е акт за нарушение на Валутния закон срещу шофьора на колата – 39-годишен български гражданин с инициали С. Ж. и адресна регистрация в Ямбол. Задържаното контрабандно сребро е отнето в полза на държавата, като административно-наказателната процедура по случая продължава.
Това е втори случай на задържано контрабандно сребро от Митница Бургас през последните дни. 2 917 грама сребърни накити бяха иззети наскоро от митническите инспектори на МП Малко Търново от тайник на туристически автобус, който е пътувал от Турция за България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил Червенков

    0 0 Отговор