Last news in Fakti

10 Септември, 2019 08:19 55 047 53

Вижте най-крадените марки коли в София

  • кражба-
  • коли-
  • софия

Автоапашите са снабдени с най-модерните машинки, с които се отключват колите през 2018-2019 година и се палят двигателите

Вижте най-крадените марки коли в София - 1

Перник краде колите на София. В момента най-активни са три групи, които влизат по няколко пъти на седмица в столицата и си тръгват задигнали автомобили.

"Нашите данни показват, че на денонощие се краде средно по 1 автомобил, на практика от тези 7 на седмица, поне 4-5 отиват към Перник", заяви пред в. "Телеграф" шефът на сектор "Автокражби" в СДВР Пламен Максимов.

Въпросните три банди са снабдени с най-модерните машинки, с които се отключват колите през 2018-2019 година и се палят двигателите.

По оперативни данни на МВР подземен бос от пернишкия ъндърграунд с пуешки прякор ги финансира и оборудва с техника по последен писък на модата.

Той има уговорка да изкупува крадените возила. Плащал по 2-3 бона на парче, след това те били разпращани в различни дворове, складове, халета и работилници по пернишките села, където ги разглобявали.

Авточастите пък били изкупувани от морги и продавани основно по интернет, за да бъдат непроследяеми.

"В момента има огромен спад на кражбите на коли. Както ви казах, по една на денонощие, а София е близо двумилионен град. Стремим се да намалим още бройката, но и автокрадците не са вчерашни", коментира още Пламен Максимов.

По думите му майсторите, които разглобяват крадените автомобили взимали по 500 лева на бройка. Те не се интересували нито кой докарва "стоката" , нито къде отиват частите. За това и подобни хора, участващи в периферията на автобандите, били почти неуловими и не давали показания пред съда за престъпната схема.

Най-крадените коли по данни на МВР в момента са новите Renault и Porsche, произведени в края на миналата година. Позиция обаче държат и возилата среден клас, които отиват за части в моргите.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pernik paradise

    93 14 Отговор
    В Перник не харесваме рено, явно въпросните 4-7 са поршета

    Коментиран от #42

  • 2 ДДРОнег

    248 9 Отговор
    Бре, колко много знаели от полицията, браво на тях ...
    Ами защо още не са закопчани въпросните престъпници ?!?!?
    Да не би да чакат по-строги закони, щото при сегашното положение, ще се отърват с условни присъди най-много...
    Браво на наш'те полЮцаи, браво на наш'те съдии и прокурори и браов на наш'те политици и браво на този скотски народ, който или все гласува за тях или не гласува изобщо (и двете групи избират все същите престъпници)

    Коментиран от #30

  • 3 Кой измисли тези глупости

    284 12 Отговор
    1. Кой краде нова кола за части ? На кого ще ги продадеш тия части като новите коли имат 5 години гаранция ?
    2. Новите коли се крадат за да бъдат изнесени цели към Сирия и други подобни държави. Крадат се марки , които са познати в онези държави. Тойота и нисан. Кой ще ти открадне ново рено или порше. И колко нови Поршета на 1 година има въобще в София.

    Коментиран от #4, #20, #39

  • 4 TSV

    83 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кой измисли тези глупости":

    Може и застрахователите да си купуват части за новите коли..

    Коментиран от #11

  • 5 SAAB

    172 2 Отговор
    От тая информация става ясно , че пернишките куки цоцат от крадеца , разфасофчика , склададжията , интернет магазина и нямат интерес да хващат никой :)
  • 6 гощо

    65 4 Отговор
    Рено? Изненадан съм!
  • 7 qwerty

    82 4 Отговор
    Като знаят, че автомобилите отиват в посока Перник защо не патрулират точно там? Да спират всеки автомобил и може би ще секне този канал?
  • 8 Гост

    84 3 Отговор
    Нещо им е крива статистиката... Пълни глупости! Най-крадени винаги са били WAGgrup, БМВ, а напоследък Нисан, Мазда, Тойота и Хонда(SUV моделите). Това Рено незнам от къде са го изсмукали. А относно групите ги знаят, факт, но какво от това, хващат ги и след няколко дни пак са навън готови за подвизи.

    Коментиран от #13, #46

  • 9 Гост

    43 6 Отговор
    Е затова си карай 10-годишно Пежо, Фиат...за да ти е мирна главата.
    В БГ няма защита на собствеността, за какво ти е да се изхвърляш за нов премиум, заеми да взимаш и накрая като ти я гепат или катрастрофираш...е каско имала, ама пак разправии...

    Изненадан съм, че старите ML-ки ги няма в списъка, те бяха много актуални за части.
  • 10 Бг реалист

    45 1 Отговор
    Голем смях! И смешно и... тъжно!
    Тоа направо си заработи заплатата!
    Требе да верваме на полицията! Тя ни пази!
  • 11 Кой измисли тези глупости

    55 2 Отговор

    До коментар #4 от "TSV":

    Кола в гаранция не се ремонтира със стари части. Това се прави с по-стари автомобили. Гаранционните влизат само в сервиза откъдето си я купил и само оригинални и нови части за тях. Затова и каското им е голяма сума. Сега видях че е намесен в. Телеграф. Т.е. фалшиви новини..

    Коментиран от #15

  • 12 Тодор страшния

    30 2 Отговор
    Гледайте в нета стария сръбски филм "Малък обир на влак". Положението го докарахме като във филма.
  • 13 8888

    66 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    След като ги хванат, як бой, след който, поне един месец в болница. И така смет третия кютек и да искат няма да могат да крадат, защото ще са инвалиди.
    След като съда и прокуратурата не работят, само в якия бой е управията!

    Коментиран от #17

  • 14 Тодор страшния

    37 4 Отговор
    Заглавието не отговаря на съдържанието. Къде е класацията на най-крадени автомобили в София? Питам за да не си купувам такава.

    Коментиран от #52

  • 15 хахо

    24 4 Отговор

    До коментар #11 от "Кой измисли тези глупости":

    Принципно много от детайлите и повечето „възли” в новите автомобили ги има и в старите 7-10 годишни.За туй става въпрос.Знаеш ко е фейслифт,нали?Променили му 3 пъти визията(ламарините),а под капака и окачването 15 години все същото.

    Коментиран от #40

  • 16 хахо

    11 0 Отговор
    И именно щото Рено и Нисан(типичен пример са фейслифтите с нищо ново освен визията е кашкаят и х-трейла например-лични впечатления) и Порше се крадат ай-много за целта.
  • 17 Немат фаида куките от тва

    28 1 Отговор

    До коментар #13 от "8888":

    Щот кат нема кражби нема отчисления за куките а с една заплатка от 30 лв дневно не се живее
  • 18 Запомнете 1

    47 0 Отговор
    Мвр и кат генерират и управляват престъпленията и те са най голямата организирана престъпна шайка...двуличници и фурнажииски лопати
  • 19 Недя Украден

    48 3 Отговор
    Чудесно! Като знаете кои са и какво правят вземете ги хванете (можете!), после ги осъдете (и това можете!) и накрая ги настанете в затвора за дълго време (това също можете!)! В държавата всичко се знае, държавата всичко може! Всичко е въпрос на желание!

    Коментиран от #31

  • 20 uuu

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "Кой измисли тези глупости":

    Хич не си прав.
    1. Има глад за части за нови коли, защото се купуват ударени от Запад и се оправят с тях.
    2. Да не говорим колко обяви има в немските сайтове, където продават само документи на изгорели коли - след това се "премества" регистрацията на крадена и ходи го намери
    3. Много от тези части заминават по обяви за западни клиенти. Нашите крадци отдавна са "международни" и са остановили доста "работни контакти" с мургавите в Германия и Белгия. А точно от Белгия заминават за Африка колите...

    Коментиран от #41

  • 21 111

    25 1 Отговор
    Най-много се крадат десетина годишни премиум коли, карани от пишман бабаити. Такива хора не могат да си позволят нови оригинални части и търсят части втора употреба, което кара и джамбазите да крадат такива коли. Най-вече ВАГ и БМВ, Мерцедес е с няколко идеи по-малко краден заради по-добрата защита и малко по-високото средно ниво на собствениците.
  • 22 Кой68

    39 2 Отговор
    Като ги знаете тия групи?Като знаете кой и как ги оборудва и стимулира?КАКВО ЧАКАТЕ,А НЕ СА В ЗАТВОРА?!?То всеки и не само в Перник знае ПУЙКАТА кой е и с какво се занимава.......
  • 23 асдф

    20 0 Отговор
    Крадените коли се пускат от куките и после доволно делят пачките и всички са доволни.
  • 24 Удрииии

    23 0 Отговор
    Зареди емблемата се краде Рено,
    В Перник обичаме малки котенца.
  • 25 Бочко

    22 0 Отговор
    Значи знаем, че отиват към Перник, и малките деца знаят къде са най-големите дворове за прясно крадени части, но от МВР-пикчърс не могат да спрат потока натам или да направят рейд на пунктовете за разфасоване и продажба...

    Коментиран от #26, #32

  • 26 Миле Китич

    22 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бочко":

    Е, ти пък искаш толкова много неща да свършат КитКат. На месец по лъжичка. То такива нищожни кражби - 30бр./месец, че и знаят къде отиват, направо ги пиши КитКат на борсата. А виж така - статийка, брифингче, колоквиум, симпозиум, обмяна на опит. Може и още щат да се отвори - "Специалист район Перник"; "Гл специалист район Перник"; "Координатор "спец-гл. спец." район Перник"; "Психолог район Перник"; "Отчетник район Перник";"Програмно осигуряване район Перник"; "Специалист връзки с гранични райони(на район Перник); "Специалист подвижна техническа част район Перник". И това всичкото към "Автокражби" на СДВР.
  • 27 Мартин

    23 1 Отговор
    Що не пазят входовете на Перник като имат толкова много информация. Всинаги съм се чудил как полицаите уж знаят толкова много, излизат с невероятни статистики. Как така знае, че крадене 4-5 коли на седмица отивали към Перник, броил ли ги е? Познава крадците? Знае къде са колите? Знае кой ги краде? Проследява колите? Или му харесва идеята да разправя, че в София всички крадци са заловени и сега имат проблем с Пернишките крадци, ама това е работа на Перник - не е негова.
  • 28 Будист

    19 0 Отговор
    Това не е възможно !
    Шафьорчето на Мето Илиянски МВР младенчо каьа че няма условия за мафия!
    а Цветаньт още преди 2 перилетки скърши гръбнака на престъпносттъ !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Б.Б.

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "Недя Украден":

    И да скочи % на безработицата. Занаеш ли, колко работни места ще се закрият. Съвсем ще изпаднем от класациите.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тролл

    10 0 Отговор
    От къде ги знаете тези неща,господа МИЛИЦИОНЕРИ.
  • 34 Автокрадец

    8 0 Отговор
    Ауди аллроад, Голф 5 Ауди а3, Порше каиен, туарег, Ситроен Ц4, Ауди А6, Дачия Сандеро
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ЕдинТам

    15 0 Отговор
    Пълни простотии и измислици! Освен всичко винаги тези банди работят с някой началник от полицията, който им пази гърба, предупреждава ги за хайки и им снася инфо за всеки апетитен автомобил, адреси и данни за собственика. Естествено, че е на процент. Същият този полицай пък е свързан с някой политик от управлението на страната, който му разпъва чадър да не го закачат. И така нещата са навързани. В дъното е твърде вероятно и Винету да е намесен при вземането на най-тлъстите суми. Да не забравяме, че кражбата на коли му е стар занаят. Съден е и е прибиран в Чехия за кражби на коли в началото на 90-те.
  • 39 Пе Шо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кой измисли тези глупости":

    Поне 300...
  • 40 Кой измисли тези глупости

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "хахо":

    Аз знам какво е фейслифт а ти чете ли статията че става дума за коли произведени 2018 -2019 година ? Точно тогава РЕНО смениха тотално всички двигатели . Дизеловите им от тогава са с AdBlue, разлика в механиката , разлика в електрониката , и се появи новия масово използван бензинов 1.3 Tce. Теорията ти за стари части под капака не издържа. Нито пък окачването , нито 4те завиващи колела на меган и талисман можеш да ги намериш 7 години по-рано. Купетата ... изненада също са други. Или пък електронни амортисьори... и така нататък.

    Коментиран от #44

  • 41 Кой измисли тези глупости

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "uuu":

    Пак да припомня че статията е за 2018-2019 автомобили ...
    1. Значи автомобил на 1 година има няма, го удрят на запад и нищо че има пълно каско и оригинален сервиз ще му го ремонтира , те обаче го продават ... ама чакай те повечето коли са на изплащане в европата и у нас , така че това няма как да стане, щото колата е на лизингодателя а не на човека който я кара. Колата докато е в гаранция се оправя от оригинален сервиз или от застрахователя преди да се върне на собственика или продаде. Не се продава ударена. Само в щатите се продават ударени коли на 1 година ако са скъпи модели и застрахователя ги е тотализирал.
    2. Прави се това да , но не е масово явление . Няма и много изгорели коли 2018-2019. "Преместването " както го наричаш ти е пренабиване на номерата , личи си от километри.. Скъпо е и никой не се занимава да го прави за масови автомобили като рено.
    3. Пак да кажа ... части за толкова нови коли нямат толкова голям пазар ( да не кажа никакъв ) спрямо части от 5-10 годишни коли. От 10 годишни коли частите са много по-лесно продаваеми , има търсене и ако бях крадец не бих се занимавал с разчастване на коли, на които частите ще си ги биеш в главата.

    Коментиран от #45

  • 42 Истината

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Pernik paradise":

    За вас трябва специално Голфове 2-ка да се крадат и да ви се пращат там!
  • 43 Стефан

    3 0 Отговор
    По оперативни данни знаели това, знаели онова, ами докога ще чакате, девет грама в сърцето, нали така се пееше в една песен на мурзилките.
  • 44 Ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Кой измисли тези глупости":

    1,33 150 к.с. викаш, с ангренажен ремък в маслото, дето е много ремонтопригоден

    Коментиран от #50

  • 45 uuu

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Кой измисли тези глупости":

    Здравейте, уважавам доводите ви, но това, което говоря съм го видял с очите си (живея е Берлин). Много е шантава системата със застраховките и такива схеми са работа на пълен работен ден за МНОГО хора.
    Относо изгорелите коли, те в много малка част стигат до обяви - купувачи бол и застрахователите си иматк директни контакти.( на ден в Берлин горят десетки коли...вижте в пресата).
    Относно кои коли на част се търсят повече - изпускате елемента с предлагането, а гледате само търсенето. Поздрави
  • 46 Най продаваната нова кола за 2019 в бълг

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Най продаваната нова кола за 2019 в българия
  • 47 Вън от София

    7 2 Отговор
    Те ни откаднаха въздуха и хляба тия нагли селяндури,за некво коли ли ще го правим на въпрос! Като ги гледам сутрин как тровят и задръстват София и ми се повръща!
  • 48 7777

    6 0 Отговор
    Откакто един прост бухалкаджия си купи мястото на ген. сек. на МВР от Ахмед Доган за 150 000 долара, мафията в България си има МВР...
    А сега мафията вече ви разказва какво краде, откъде го краде, къде го кара и какво го прави.
    Пак си ги изберете другия месец!!!
  • 49 audi a8

    5 2 Отговор
    кой ще ти краде рено дори и ново това кола ли беше

    Коментиран от #51

  • 50 Кой измисли тези глупости

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Ха ха":

    Ремък в масло се ползва в Екобууст 1.0 на форд и 1.2 на пежо , ситроен .
    Рено 0.9 , 1.2 и 1.33 са с верига . Веригата на 1.33 даже е предвидена/тествана за 300 хил. Км или 40 000 часа. По-добре от еденичките на бмв които късат вериги ...
    1.33 е директно впръскване което е единственият недостатък. Ако се кара с хубав бензин ще е ок. Да и трябва да се изключи старт стопа но това важи за всички коли с такава система.
  • 51 Някой

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "audi a8":

    Ами то е Не Само Кола, то е и,Трактор и Танк и още много други неща! Във Формула 1 бяха водещи...Ама иначе тука да кажем и да плюем ..мойм
  • 52 Дългия

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Тодор страшния":

    А сега де, нали ако заглавието беше друго нямаше да прочетеш статията.
  • 53 Холмс

    2 0 Отговор
    боя се, че джамбазите, застрахователите, МВР, сервизите, трафикантите и граничарите имат общ интерес