27 Септември, 2019 16:40 2 182 3

Маскирани опитаха да ограбят жени и стреляха

  • маскирани-
  • обир-
  • въоръжени-
  • плевен

Мъжете се приближили до трите жени и казали да дават чантите

Маскирани опитаха да ограбят жени и стреляха - 1

На 6 септември 2019 година в 21:35 часа в полицията от телефон 112 е подаден сигнал за опит за грабеж в град Плевен в жк "Дружба". Това съобщиха от ОДМВР-Плевен.

Незабавно на място са изпратени полицейски служители, които установяват, че около 21:30 часа 51-годишна, 58-годишна и 54-годишна, са пресрещнати от двама маскирани, въоръжени с оръжие. Мъжете се приближили до трите жени и казали да дават чантите, като произвели изстрел във въздуха. Потърпевшите се развикали, а нападателите без да вземат нищо, се оттеглили бягайки.

Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен за престъпление по чл. 198, ал. 1, във вр. с чл. 18 от НК. Образувано е досъдебно производство. От проведените оперативни действия от служители на Първо РУ-Плевен са установени извършителите на деянието – 22-годишен и 23-годишен. И двамата плевенчани. Извършени са претърсвания в домовете на младежите в ж.к „Дружба“.

В жилището на 22-годишния са намерени черна маска и черен суичър. В апартамента на 23-годишния са открити два газови пистолета с патрони в пълнителите и без предпазни муфи в цевите, черна маска, два суичъра - тип маска и три полиетиленови плика с размери 5 х 7 см., съдържащи бяло кристалообразно вещество.

На извършителите е повдигнато обвинение за престъпление по чл.198 във връзка с чл.18 от НК, като те правят пълни самопризнания за извършеното от тях и описват целия механизъм на деянието. Предстои назначаване на експертизи на иззетите веществени доказателства. Мъжете са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР.

На 25 септември в сградата на полицията на улица „Гладстон“ е извършен обиск на 23-годишния. В мъжко портмоне е открито и иззето самозалепващо се пликче с размери 11/7.5 см., съдържащо бяло кристалообразно вещество. По данни на младежа веществото е пико. Назначен е физикохимичен анализ.

Уведомен е дежурен районен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 а ал.3 т.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    8 0 Отговор
    ЕХ ПРОКИ -ПРОКИ -ПРОКИ -РОКИ - ПРОКУРОР .... "ТОЙ"Е ОТ СЪСЕДНИЯ ВХОД И МАЙКИТЕ ВИ СА ПРИАТЕЛКИ И ТИ СИ В ШАХ И БРЪМ !!! ЗА ДА НЯМА ДЕЛО- УБИЙ ПРЕСТЪПНИКА И НАПРЕД ...!!!!!!!
  • 2 Еее

    6 0 Отговор
    Много е важно размера на пликчето😂🤣👍
  • 3 А,де ...

    4 2 Отговор
    Калпав мат'риал. 30 години демокрация, а един обир не могат да направят както ''си требе''. К'вито ни пътните строители, такива и обирджиите. 80%-ници :-)