11 Октомври, 2019 08:06 4 582 9

Фалшива бивша евродепутатка дава по 9 милиона евро бързи кредити на българи

  • стоянка ангелова-
  • бързи кредити-
  • измами

"Близначката" на Вивиан Рединг Стоянка раздава европейски пари

Нямаш пари? Вземи си бърз кредит.

Подобни натрапчивите реклами, лозунги и преки предложения дебнат от всякъде. Кредитният бизнес от години е стъпил в граничната зона на престъпността, а днес преминава бариерата в зоната на грандиозна злоупотреба със самоличността на една от влиятелните жени в политиката в Европа - Вивиан Рединг.

Жена, представяща се под името Стоянка Пертрова Ангелова, която се представя за "съветник и мениджър в отдел „Бюджет“ на Европейския съюз", разпраща имейли, в които съобщава за "Възможност за малък и среден бизнес".

По същество в имейла Стоянка се представя и обяснява, че освен административния пост е и координатор на финансова асоциация, която "в партньорство със социалния бюджет на Европейския съюз предоставя на ваше разположение кредит за развитие на вашия малък бизнес", пояснява trafficnews.bg.

Освен не особено добрия изказ, друго буди сериозно притеснение - към агитацията е изпратен телефон и фейсбук профил на Стоянка. Имидж, излъчване и авторитет се постигат именно чрез профила ѝ в социалните мрежи, който е изцяло със снимките на Вивиан Рединг. Измамниците регулярно обновяват "стената" си със снимки, качени в автентичния профил на бившия еврокомисар и евродепутат Рединг.

Там ще видите как мнимата Стоянка се снима с влиятелни личност, споделя идеологии, присъства на европейски форуми и срещи. Крадците на лика на Рединг не се притесняват да влязат в контакт с наш репортер, който се поинтересува коя е асоциацията, колко пари се предлагат и какви са условията по процедурата.

Единственият въпрос, на който получихме ясен отговор, освен клишетата, които бяха препратени на конвейр при нас, бе за големината на възможните за отпускане суми - от 3000 евро до рекордните 9 милиона евро.

Повече от очевидно е, че измамниците не са българи, тъй като автоматичният превод на техните послания и отговори е достатъчно издайнически. От друга страна не хабят усилия да създадат впечатление и дори са създали фейсбук страница на измислената асоциация "Association financière".

"Това е финансова асоциация, в която са отговорни само жени, на които аз съм координатор. Ние сме базирани във Франция и работим в района на Европа. Ние сме в партньорство със Съюза Europenne, защото именно той ни е финансирал отчасти да стартираме нови стартиращи компании с нашата финансова стратегия. Искам да ви информирам, че нашата работа е предимно социална. Нашата филия е от 3000 € до 9000000 €. благодаря", отговаря на нашите мераци двойничката на Вивиан Рединг.

"Филия" звучи много иронично - почти като комата от голямата пита, в случая лансирана като европейска и социална.

Подобни практики с отпускане на средства през мними европейски институции обикновено дори не са опит за набиране на клиенти на бързи кредити, а способ за кражба на лични данни, които да бъдат използвани за разнообразни дейности, но най-често финансови измами.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГеец

    15 0 Отговор
    "истинските" са същите измамници като "фалшивите", просто по-ерудирани и ошлайфани. Работят съвместно с правителства и политици като нашите отрепки и закон не ги лови. 9 милиона за нищо ги нямат, милиарди искат те да заделят за отвъдното и след това даже.....

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    4 1 Отговор
    А истинските на кой са. Я , малко поне се заинтерисувайте кои са в борда на директорите за бързи кредити и на кой са парите..... Регистрират разни чужди фирми уж и парите се връщат отново, ама с убийствени лихви
  • 4 Е браво

    4 0 Отговор
    Ми дай тогава един кредит за покупка на ес класа пък ще си помисля после дали да го върна
  • 5 Да не те засегна

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "смотльо":

    Коментарът на човека. Словоч!
  • 6 Аз офицялно се отказвам

    0 3 Отговор
    От Бг гражданството си да не ме е срам пред света. С само с Английското гражданство си оставам.
  • 7 Гласувайте за

    2 2 Отговор
    Герб и много ви здраве на всички
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Bubbles

    0 0 Отговор
    Филиите с мас ли са?