23 Октомври, 2019 17:52 4 959 17

Видин: Атомен физик преби жената, пратила го в затвора

  • видин-
  • атомен физик-
  • съдия

Осъденият през 2007 година от Анета Петкова Владимир Попов я причакал, докато тя отивала на работа

Видин: Атомен физик преби жената, пратила го в затвора - 1
Снимка: БГНЕС

Безработен атомен физик е пребил съдия от Видин, която преди време го пратила в затвора, съобщи председателят на Окръжния съд в крайдунавския град Цветан Кръстев на пресконференция, цитиран от регионалното издание BulNews.

Осъденият от 43-годишната Анета Петкова Владимир Райчев Попов я причакал около 9.30 часа вчера в района на търговски център, докато тя отивала на работа. Мъжът я ударил, в резултат на което тя паднала на земята, а той започнал да я рита.

През май 2007 година Петкова е била председател на съдебен състав, заменил пробационна присъда на Владимир Попов с ефективна тримесечна присъда за закана за убийство.

За инцидента е информирана Областната дирекция на полицията, където Петкова е подала жалба. Оттам уточниха, че материалите по преписката са изпратени в Районна прокуратура-Видин, която е образувала досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда срещу Попов. С постановление на прокурор биячът е задържан за 72 часа.

Вчера следобед съдия Петкова е била прегледана от съдебен лекар за установяване на нанесените ѝ травми.

Нападателят е син на бивш видински магистрат. Бащата, вече покойник, е бил зам.-председател на Видинския окръжен съд преди 1989 г. Нападателят в момента е безработен, а по професия е атомен физик.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    52 3 Отговор
    Ако си е бил платил както става в нашата държавица нямаше да лежи

    Коментиран от #4

  • 2 Гост

    41 2 Отговор
    а такааа крайно време е някой да почне и да ги бие, жалко че в този случай явно ефективната присъда е имала смисъл на наказание - човека очевидно е озлобен и агресивен.
  • 3 Ушев долен бандит на пастет

    42 3 Отговор
    Корумпирани съдии, прок*рори и бандит-рекетьори с пагони се пребиват като кучета !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 FAKE

    14 0 Отговор
    Фалшива новина, случаят е от 2009г. За съжаление, когато не се проверява информацията и се копира наготово се стига до това.
  • 6 Хасан

    3 2 Отговор
    Атомен физик и безрсботен!?

    Коментиран от #9

  • 7 Аз 2019

    26 0 Отговор
    Защо не помня нито един циганин, който открито по телевизията заплашва с убийство да е влезнал в затвора? Много храбра тая съдийка-да осъди атомен физик...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ???

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Подал си е документа за АЕЦ Белене и чака.
  • 10 Стар или нов случай

    9 1 Отговор
    Прокурори те саза бой не съдиите. Затвора не превъзпитава. След като излезе на свобода затворникът трудно го взимат на работа. Принуден е да посегне към чуждото и не се учудвайте. За обикновените престъпници е по добре да им се намира работа и да ги глобяват солено за прегрешенията си. Визирам дребни кражби и т.н. А за тежките престъпления, като умишлено убийство по особено жесток начин смъртно наказание за да не ги храни е до 30 години или докато умрат.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 меркел кгб братя

    0 4 Отговор
    Атомен физик е от Столипиново ли?
  • 13 Евалата буден съгражданин

    6 0 Отговор
    Браво на човека
  • 14 Иван

    5 1 Отговор
    Първо, човекът не е работил никога като атомен физик, такава му е специалността от университета. "Атомна физика" навремето се учеше масово, защото лесно се влизаше и още по-лесно завършва. Огромният проблем е, че после реализация по специалността няма, АЕЦ в България е само една, но учещите "Атомна физика" това го знаят още преди да влязат. Второ, районът е Видин, където работа почти няма. Трето, съдията може и да го е пратила в затвора, но нямам представа какво е очаквал, че ще стане сега, когато тя го е разпознала. Нали отново ще го пратят с ефективна присъда там?!
  • 15 Белчо

    1 0 Отговор
    ПОЧНАХМЕ ГИ !!!
  • 16 ГРАЖДАНИН

    0 1 Отговор
    Като е безработен ще го пратят в затвора и на гърба на народа ще го изхранват
  • 17 Владимир Попов

    0 0 Отговор
    Благодаря на онези, които в коментарите си ме подкрепиха - морално. Длъжен съм да уточня - не съм атомен физик. Съдийката е корумпирана. Придружавах сляпата си майка, а въпросната "дама" ритна с крак бастуна на клетата ми майчица, която скоро след това почина. Наложи се да се намеся, а след това пострадах от корумпирани "магистрати", които явно са се възползвали от кражба на мои имоти с фалпиви документи. На онези, които не знаят специалността Физика в СУ е била винаги с високи изисквания, а моята специализация е РФЕ . За разлика от съпруга на въпросната "дама", аз не съм "приватизирал" сгардата на бившата "I-ва Частна Банка" във Видин.