31 Октомври, 2019 12:09 2 161 6

Иззеха тон зехтин и мед, укрити в товарен автомобил на „Капитан Андреево“

  • капитан андреево-
  • контрабанда-
  • зехтин-
  • мед

На шофьора на камиона е бил съставен акт

Иззеха тон зехтин и мед, укрити в товарен автомобил на „Капитан Андреево“ - 1
Снимка: Агенция Митници

Зехтин и мед с общо количество от близо един тон, укрити в товарен автомобил с английска регистрация, задържаха митническите служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Контрабандната стока е открита при проверка на 23.10.2019 г. на влизащ в страната от Турция камион, управляван от турски гражданин. Шофьорът представил редовни документи за стоките в товарното помещение. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

При сканиране на товара с рентгенова апаратура митническите служители се усъмнили, че между описа и реалното съдържание на кашоните има разминаване. При последвалата физическа проверка се установява, че между декларираната групажна стока са скрити 44 тенекии със зехтин с общо тегло 704 кг и 11 тенекии с пчелен мед с общо тегло 275 кг.

На шофьора на камиона е бил съставен акт по Закона за митниците.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Луд

    13 4 Отговор
    Те хванали обикновен човечец. Иначе тировете който не трябва да се проверяват не ги пипаме нали.Пък и вие едни стадий пишете.
  • 2 Гост

    4 2 Отговор
    Има ли спрян за проверка който да не е хванат с нещо?
    че това "селективното" ми се струва като - който спрат него хванат...

    Коментиран от #4

  • 3 Първенци

    6 1 Отговор
    Преборихме контрабандата с цигари и сега, за да отчитаме дейност, почмахме оливията и медуна(да не нещо да са отровни, па после ще ги поделим). Гордостта на Бащицата!
  • 4 Обяснявам

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Селективно е – който не е от "наще" и който не знае кого да почерпи с "кафенце"
  • 5 Хорейшио

    0 0 Отговор
    Можем да заключим, че им е МАЗНО И ЛЕПКАВО
    ВЪЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.