25 Юни, 2012 16:04 2 735 0

Първите четирима от групата "Кокаинови крале" са предадени на Италия

  • кокаинови крале-
  • четирима-
  • италия

Днес в 9:30 на летище София със специален полет на италианските власти бяха предадени първите четирима от групата на Брендо, Петя Данова от София, Павел Павлов от Плевен, Захари Марков от София, Х.ристо Терзиев от  Пловдив.

Те бяха задържани в рамките на операцията „Кокаинови крале” срещу организираната престъпна група за трафик на големи количества кокаин от Южна Америка, ръководена от Евелин Банев - Брендо. Очаква се решението на българския съд за предаването на останалите 11 задържани в България членове на групата и на самия Брендо. 

 Засега Брендо остава в България, а съдът направи запитване до италианските си колеги за някои неточности в Европейската заповед за екстрадирането му на Апенините. Според българските магистрати от документа за арест не става ясен срокът, в който българинът трябва да бъде предаден на съда в Милано.

Акцията  „Кокаинови крале”, в която участва и България, се проведе в началото на юни, като бяха задържани 30 души за трафик на кокаин. Спецполицаите от Милано посочиха именно Банев като водач на организираната група, пренасяла „белия прах” от Южна Америка към Стария континент и свързан пряко с Нандаргета.

Самият Брендо беше арестуван в средата на май, когато стана ясно, че срещу него се води и разследване за пране на пари от наркотрафика. След задържането му МВР информира, че групата на Банев осигурявала трафика на 40 тона кокаин годишно. Сред членовете й има 15 българи, 12 италианци, един словенец, един – румънец и един грузинец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА