7 Ноември, 2019 12:20 5 981 9

Мистериозна кражба на луксозно BMW от охраняем столичен паркинг

  • кражба-
  • bmw

Паркингът се намира на необитавано поле, далеч от жилищните сгради

Мистериозна кражба на луксозно BMW от охраняем столичен паркинг - 1

Апаши откраднаха кола от охраняем паркинг в София. Според потърпевшата собственикът на обекта отказва да поеме отговорност за случилото се, съобщава Нова ТВ.

Крадците са се промъкнали на паркинга, намиращ се в столичния квартал „Красна поляна”, през дупка в оградата, която е далеч от будката на охраната.

Колата е била паркирана точно от другата страна и е било много лесно за апашите да влязат необезпокоявани, да запалят тайно колата и да излязат през централния вход.

Паркингът се намира на необитавано поле, далеч от жилищните сгради. Оградата му не е висока и може спокойно да бъде прескочена.

„Прибрахме се от Италия с колата. Паркирахме на охраняем паркинг, тъй като е с чужди номера. Една сутрин дойдохме и видяхме, че колата липсва. От паркинга нищо не ни обясниха. Собственикът заяви, че ако искаме, можем да го съдим.

Говорих с охраната, той не успя да ми даде много информация. Надявам се на разследващите. Охраната ми сподели, че към 8 часа вечерта в понеделник колата е излязла, поздравили са го, махнали са му и са си тръгнали”, разказа потърпевшата Елика Нойкова.

На жената е издадена бележка, че е заплатила предварително за охраняем паркинг сумата от 50 лв. за месец. На паркинга няма охранителни камери, а тези в района не работели от дълго време.

„Подобни паркинги са обекти, които подлежат на охрана по закона за частната охранителна дейност.

Охранителят трябва да има лиценз или удостоверение въз основа на една наредба. Предполагам, че сега тече разследване. То ще установи обстоятелствата и фактите.

Ако се окаже, че този обект няма договор за охрана и издава подобни бележки, тук вече може да се мисли за подвеждане от страна на фирмата, която държи паркинга”, смята адвокат Христо Русинов.

Представителите на паркинга отказаха коментар, но изразиха съмнение, че става въпрос за застрахователна измама.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон

    25 1 Отговор
    Сега ще се окаже, че и камерите не са работели точно тогава
  • 2 ТВ зрител

    14 2 Отговор
    Колко да е мистериозна кражбата, след като самият екип на телевизията разказа, че снощи сума време бариерата е била вдигната и не е имало никакъв проблем за излизащите коли, а чак тази сутрин от охраната са започнали да пускат бариерата и да спазват пропусквателния режим.
  • 3 Охранител

    11 4 Отговор
    Къв е този бе,,, не видял , ами как ще види като със сигурност спи.....
    Крайно време е когато колата се дава на паркинг да се издава и пропуск,,, след като получателя влезе и си вземе колата да си показва и пропуска... За колкото дни , толкова да си държи пропуска с името и номера на колата... Да видим тогава как ще изкарат кола.... Имало дупка... Ква дупка бе човек , къде си бил като са излизали и да ги питаш за документ... Опъваш им пистолета в главата и а да не си покажат документа. Ей аз съм жена и работя почти същото то.... И няма тън_пън няма мън.....

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Обясни моля

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Охранител":

    Е това не е ли задължително и сега? То нали за това е охраняем паркинг и си плащаш, или всеки автоджамбазин като намери от къде да се промъкне, може да излезе с която си поиска кола през портала?

    Коментиран от #8

  • 6 Миризлив пор

    9 2 Отговор
    Само да не се окаже че има табела указваща, че паркинга е платен но не е охраняем, просто си Наемаш място за паркиране. Чичката на входа просто следи някой да не ти заеме мястото за което си платил. Ако някой е решил да краде е много удобно защото достъпа е ограничен и няма движение на любопитни съвестни граждани.
  • 7 Фентъзи

    4 1 Отговор
    И Къде е точно е мистерията???
  • 8 Мдааа

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Обясни моля":

    Хехее, Вие какво искате да направи човека бе, в коя държава живеете, явно не тук. И как според вас да ги спре ? При положение, че даже полицаите не смеят да стрелят, предпочитат да ги бият цигани с колове отколкото да стрелят. Я ми кажете как да ги спрат ?
    За 320 лв заплата толкова. Повече не дават "бизнесмените".
  • 9 Яне

    7 1 Отговор
    Вече е пренабит и пуснат за продажба на Антонио Ауто при Николай Дракополов