Last news in Fakti

28 Ноември, 2019 11:43 2 764 4

Нощна акция в язовир "Огоста", бракониер избяга с лодка

  • огоста-
  • монтана-
  • бракониер-
  • бракониерство-
  • риболов

От ИАРА уверяват, че няма да допуснат около Никулден в Монтана да се търгува с уловена незаконно риба

Нощна акция в язовир "Огоста", бракониер избяга с лодка - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

При нощна акция от водите на язовир "Огоста" край Монтана са иззети хрилни мрежи на бракониер, който е системен нарушител на Закона за рибарство и аквакултури, съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Монтана.

Мрежите са конфискувани, а намерената в тях риба с общо тегло около 30 килограма е пусната във водите на язовира. Бракониерът е установен, но под прикритието на нощта е избягал с лодка във вътрешността на язовира, който се простира на голяма площ в землища на различни селища в района. Съвместно с полицията са предприети действия за издирването и довеждането му, обявиха от ИАРА.

От агенцията обявиха, че няма да допуснат около Никулден в Монтана да се търгува с уловена незаконно риба и ще пресекат опитите на бракониерите за трупане на бързи печалби около празника. Оттам напомниха, че имат съдействието на полицията и много доброволчески организации на гражданите, които следят за бракониерски риболов в язовир "Огоста" и подават сигнали. Язовирът, който е вторият по големина у нас и на Балканите, е забранен за промишлен риболов и в него може да се лови само с въдица.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    6 0 Отговор
    С тази жълтата лодка на снимката ли е избягал?
  • 2 Мартин

    5 2 Отговор
    Хаххахахаххахаха, как се бяга с лодка в язовир не ми е ясно... да не е хванал за Тихият океан. Хахаххахахаххахахаххахаххахаха, представям си гледката. Конретно тези полицаи да внимават като се къпят във вана - да не се изгубят някъде.
  • 3 Гениалната Държава

    15 3 Отговор
    ДВАТА И ПОЛОВИНА РОМИ / ИЛИ ТРИ ВЕЧЕ / СЛЕД 10 ГОДИНИ ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ЩЕ БЪДАТ - МЕЖДУ 7,5 И 9 МИЛИОНА, ТОГАВА НЯМА ДА ИМА НИ РИБА, НИ ДИВЕЧ НИ ДЪРВА, ЗАТВОРИТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРЕПЪЛНЕНИ С "РОМЧЕТАТА" КОИТО ДЪРЖАВАТА Е ЗАЧЕНАЛА И ПО НАЙ-ИДИОТСКИ НАЧИН НЕ Е ПРЕДОТВРАТИЛА ТЯХНОТО БЕЗРАЗБОРНО РАЗМНОЖАВАНЕ, КОЕТО ЩЕ НИ ПРЕВЪРНЕ В РУМЪНИЯ В НАЧАЛОТО НА 90-ТЕ
  • 4 -...-

    3 1 Отговор
    Нощна акция :-) Пак някой не си е платил.