Last news in Fakti

4 Декември, 2019 15:31 1 201 7

9 години затвор за мъж, пребил старица във Варненско

  • побой-
  • въглен

Тежкото престъпление е извършено на 3 септември 2017 г. в село Въглен

9 години затвор за мъж, пребил старица във Варненско - 1
Илюстративна снимка

Влезе в сила осъдителна присъда на Районен съд – Варна по дело за причиняване на телесна повреда на безпомощна възрастна жена в село Въглен, съобщиха от пресцентъра на правораздавателната институция.

Наказателното дело е образувано през 2018 година срещу 39-годишен мъж от същото село, по обвинение в нанасяне на побой и причиняване на средна телесна повреда на възрастна и болна жена. В началото на месец юли тази година Районният съд на първа инстанция призна за виновен подсъдимия и го осъди на 9 години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.

Самото деяние е извършено на 3 септември 2017 година, при опасен рецидив. Пострадалата над 80-годишна жена, е била нападната в дома си, съборена на пода и удряна в областта на главата, в резултат на което получила счупване на челюстта. На виковете ѝ за помощ се отзовала съседка, която заварила нападателя на местопрестъплението. Пострадалата възрастна жена след причинените ѝ наранявания била настанена за лечение в здравно заведение, а няколко месеца по-късно е починала.

Втората инстанция - Варненският окръжен съд, изцяло потвърди вида и размера на наложеното наказание и остави в сила осъдителната присъда на Районен съд – Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Риц

    10 0 Отговор
    Майкя ви да €б@ у МАНГАСАРИТЕ !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ххх

    11 0 Отговор
    Както винаги, правата на електората са над всякакви закони. Телесна повреда с последвала смърт. Но го съдят само за телесна повреда. И то рецидивист. И след няколко години - предсрочно на свобода. И това дали е изолиран случай, или масова съдебна практика ? Но Борисов ще ми пише пост по случай 30 години от 10.11.1989 г. как последните 30 години били най - хубавите в развитието на България. А Антон Тодоров по ТВ Европа ще ми вади разни статистики, да ми обяснява как по Тошово време престъпността била много по - голяма. Скверни слова върху паметта на хилядите нещастници, изтребени от престъпници през тези 30 години. Но за съжаление има и не - малко, които им вярват. Може би те са от нахранените и доволните, живеещи в хубавите градски квартали, припалващи колите към Гърция за поредните празници. За Борисов нали това беше основния критерий колко сме се замогнали.
  • 4 1122333

    10 0 Отговор
    ДО ВСИЧКИ СЪДИЛИЩА
    ПОЖЕЛАВАМ И НА ВАШИТЕ МАЙКИ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО, А УБИЙЦИТЕ ДА ДИШАТ СВЕЖ ВЪЗДУХ!
    ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ, СРАМ ,ЧЕ ДИШАТЕ ВЪЗДУХА И СТЪПВАТЕ НА ЗЕМАТА НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ, СРАМ ЗА ЕДНА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА,КОЯТО ДА БЪДЕ СПРАВЕДЛИВА И НЕЗАВИСИМА!
  • 5 1122333

    7 0 Отговор
    ДО ВСИЧКИ СЪДИЛИЩА
    ПОЖЕЛАВАМ И НА ВАШИТЕ МАЙКИ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ СЪЩОТО, А УБИЙЦИТЕ ДА ДИШАТ СВЕЖ ВЪЗДУХ!
    ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ, СРАМ ,ЧЕ ДИШАТЕ ВЪЗДУХА И СТЪПВАТЕ НА ЗЕМАТА НА ЛЕВСКИ И БОТЕВ, СРАМ ЗА ЕДНА ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА,КОЯТО ДА БЪДЕ СПРАВЕДЛИВА И НЕЗАВИСИМА!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.