Last news in Fakti

6 Юли, 2012 09:13 12 954 27

Мълчанието на "инкасо милионера" продължава

  • георги енев-
  • инкасо

Работи се и по версия, че е имал съучастници

Мълчанието на "инкасо милионера" продължава - 1
Много хора пожелаха на Георги да се препича на някой плаж и да си харчи парите, но засега това не му се е удало...

Предалият се вчера Георги Енев, който изчезна на 22 юни с 1,5 милиона лева, откраднати от инкасо автомобил, отказва да сподели с прокуратурата в Пловдив къде са парите. Охранителят се появи вчера вечерта с празна раница и с ребус, който се очаква да разреши държавното обвинение.

Две седмици пловдивчанинът остана скрит от погледа на български и европейски издирвателни органи. Къде е бил през това време и какво го е накарало да се предаде обаче също са загадка за разследващите. Енев не е говорил по темите при първоначалните разпити, заяви пред bTV зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов.

Следвайки логиката обаче, от държавното обвинение стигнали до заключението, че охранителят е бил близо до Пловдив, тъй като от обаждането, анонсиращо предаването му, и самата му поява минали около час-час и половина.

Тежкото мълчание на Георги Енев породи съмнение, че в цялата схема има замесени и други лица. На въпрос дали той е действал сам, зам.-окръжният прокурор отговори уклончиво: „По-скоро да”. Прокуратурата смята, че Енев не е напускал страната.

За момента разследването разполага с двама свидетели, които видели как на 22 юни охранителят прехвърля торбите с парите от инкасо автомобила в личния си „Опел Кадет". Камерите на КАТ също показвали, че е сам в колата си. Предстои обаче всички обстоятелства около кражбата да бъдат изяснени.

33-годишният Георги Енев е задържан за 72 часа. Докато липсваше от полезрението на органите на реда, му бе повдигнато задочно обвинение – за длъжностно присвояване в особено големи размери. Доброволното му предаване обаче би изиграло ролята на смекчаващо вината обстоятелство, каза още зам.-окръжният прокурор.

В Бургас вътрешният министър Цветан Цветанов изрази надежда Енев да помогне за възстановяване на сумата, което ще доведе до облекчаване на обвиненията спрямо него.

"Енев е бил доста уплашен и това което в момента колегите са ми казали е, че няма никаква съществена комуникация, която да подпомага разследването. Възможно е да има съучастник, в начален етап сме, за нас е важно че той предприе една стъпка, която смятам, че е най-правилната - да се предаде, осъзнавайки всичко това, което е направил. За мен е важно че с това предаване ние всъщност ще можем да освободим повече ресурс за осигуряване на обществения ред и сигурността в Пловдив, защото бяхме фокусирали вниманието си около неговото издирване и всички определени връзки, които бяха констатирани като негово близко обкръжение", посочи Цветанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абв...г..з..

    4 0 Отговор
    5 години най-много ще лежи и му идва по 300000лева годишна заплата.
    Че то няма такава заплата и в министерски съвет!
  • 2 Joro

    3 0 Отговор
    На лихва и след 10 години затвор ще станат 10 милиона :)
  • 3 жужо

    2 0 Отговор
    Очаквах повече от него :)
  • 4 'айдука

    3 0 Отговор
    Нищо не казвай.Важно е парите да са на сигурно място.Важно е да не се върнат при предишните хайдуци.
  • 5 toni

    1 0 Отговор
    ништо няма да му направат ако не си признае .на времето откраднахме с един мои човек 75 000 лева за пенсии на 3 села =макар да ни разпознаха и арестуваха след 3 денйа стояхме 9 месеца в ареста нисто не си признахме .нито дадохме парите .и после осадихме даржавата ни плати по осте 40000 след 6 години дела и обжалване от двете страни . нисто не идва даром и брзо така че жорето добре направи . сте го подаржат една година на безплатен хотел икато нищо не докажат и намерат и сте си живее спокоино
  • 6 мо

    0 0 Отговор
    и началниците по затворите на ръце ще го носят,важна е само парата
  • 7 ahaha

    0 0 Отговор
    do Joro, 4ove4e godi6nata lihva e 1% i na 1,5 miliona e 15000 max! za 10 godini sa 150 000lv. nau4i se da smiata6 v u4ili6te, no ne pi6a za tova. iskam da zapitam bulgarskite forumadjii slednoto : koe change buro ili banka 6te smeni 1,5 miliona lv v evro za da moje da si gi har4el na ostrov? vie imate li niakakva predstava vuob6te? koi 6te smeni na prestupnik kradeni pari v evro? znaete li 4e bulgarski levove ne varviat nikade drugade osven v bulgaristan?
  • 8 qqqqqq

    4 0 Отговор
    Няма да казваш къде са парите ей, и няма да признаваш. Тези пари не са крадени, те са взети от чорбаджий-изедници , крадци и мошеници. Като те пуснат си ги харчи с здраве.
  • 9 Фокусника

    1 0 Отговор
    Ще ги харчи...ама друг път!!!!! Те... парите отдавна не са при него !
    Той просто отвлече вниманието, докато други изнесоха/най-вероятно/ парите в странство! Навярно са му подхвърлили нещичко!:))) Голям късметлия е, че е още жив!::)))
  • 10 Кирил Тодоров

    2 0 Отговор
    Крадеца Цецко, кара момчето да възтанови парите и ще му облекчат присъдата? А Цеци ти откъде имаш толкоз пари за такива къщи? ББ ли ти ги даде от неговите комисионни и неговия личен рекет?
  • 11 Георги Гетов

    1 0 Отговор
    Според мен ако върне парите присъдата трябва да е минимална независимо от законите.В тази "държава" само това остана на хората просто не се издържа и сигорно много други хора биха постъпили като жорката.Всеки от управляващите краде и то краде от нашите пари от парите на хората.Тези който ни управляват са за съд , а не такива като Гошето.Това за мен не е държава , неможе повече от 70 процента от българите да живеят на прага на бедността ,хората няма пари да си пратят децата на училище,а управляващите постоянно хвърлят прах в очите на народа.Много скоро ще им бунтове и то големи бунтове в България защото народа достатъчно търпя!!!
  • 12 ДЯВОЛА

    3 0 Отговор
    НЕ ИМ КАЗВАЙ НИЩО ... България е с теб !!
  • 13 гост

    0 0 Отговор
    kude godishnite lihvi sa 1% be gospodin razbirach!!!???Lihvite varirat ot 6 do 9-10% ako se dogovorish za takava goliama suma!!!Ia pak smetni za 10 godini!
  • 14 gost

    0 1 Отговор
    дайте ми го за половин час и ще пропее та ще разкаже и майчиното си мляко

    Коментиран от #23

  • 15 ahaha

    0 0 Отговор
    goste goste, takiva lihvi davat selskite lihvari na selo i posle ti rejat rucete i u6ite :) ti si kuku 4esno, ima6 li si idea kakvo e lihven procent v banka na deposit? ili ti si po selskite sdelki kon za koko6ka. ako ima6e lihvi ot 10% to togava vseki bulgarin 6te6e da si prodade ku6tata za 100 000 lv i da vzima mese4na zaplata ot lihvi i da jivee pod naem kato tzar :) prosto si li4i 4e si niama6 idea kakvo govori6 vuob6te :).
  • 16 димитър пенчев

    0 0 Отговор
    ne trqbva6e taka lesno da se dava ,a sega sled kato go e storil - MAL4ANIETO E ZLATO ,ina4e B.B. 6te se pa4i pak bez zaslugi
  • 17 ganchev

    1 0 Отговор
    Умно момче, много добре си кара по план човека, защо да казва къде са парите, нека го усъдят, тези пари ще му стигнат да излезе под гаранция и да си харчи остатъка съвсем законно след като го изпишат от панделата.
  • 18 ganchev

    0 0 Отговор
    Така като се предаде, поне няма да се налага да бяга повече и да се окрива, България е малка, този ход е най правилния за него, ако е решил да остане да си живее тук в Българиа, стига да има нерви да одържи до край и да не пропее. Издържи ли, плаща си гаранцията и продължава...
  • 19 живко найденов

    0 0 Отговор
    MITKO PALALUZOV :))))))))))))))
  • 20 gost

    0 0 Отговор
    Стига наивност. Като му гледам на тоз физиономията, не ми прилича на Робин Худ а на обикновен престъпник. Дали ако може да открадне от мен и от вас няма да го направи? Аз мисля че да.
  • 21 qqqqqq

    0 0 Отговор
    Човекът двапъти е бил на мисия, два пъти е рискувал живота си, много ме съмнява този човек да е изпечен престъпник. Престъпниците са страхливи, страх ги е да не умрат. Защо мутрите винаги се движат на групи, защото ги е страх.
  • 22 явертъ

    0 0 Отговор
    бате върни парите че бащата закъса финансово :(
  • 23 EMSKI

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "gost":

    ама да е вързан,нали? аман от отворковци.....8 години..след това лайф....еврото няма да влезне дотогава...а ти ще си останеш с пръст в......:))))
  • 24 bubblehead

    0 0 Отговор
    Аидеи нашия се размечат как ще си ги "държи на лихва" и ще си ги харчи със здраве парите... Галфони отиде си момчето в затвора за 20 години отиде си от тая глупост дето се лее по форуми .... и много галфони още ще влезат в затвор с тая нагласа към закон, ред и държава докато ви светне пред очите ама някои глупости се правят само веднъж в живота и от тях не се учите, а с тях учите по умните дето ви гледат сеир ....
  • 25 NVV

    0 0 Отговор
    Според мен, човекът е бил заплашен, респективно - заплашени хора, на които държи. Все пак кой би откраднал толкова пари, а след това доброволно да се предаде. :) А относно наказанието - цитирам по члена от Наказателния кодекс, по който ще бъде съден. Всеки може да си прави от тук на татък извода дали си заслужава. Като наблягам на три фактора:
    Първо - от 10 до 20 години затвор;
    Второ - отнемане на цялото имущество;
    Трето - обикновен човек като нас (винаги прецакан).

    Чл. 196а. НК
    За кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, наказанието е лишаване от свобода от десет до двадесет години и конфискация на цялото или на част от имуществото на виновния.
  • 26 ITod

    0 0 Отговор
    до аhaha,
    то момчето си ги разбира нещата (и определено си има на идея какво пише ),но при теб май нещо куца.Лих
    вите по депозити ( в България )варират м/у 3-8 % на годишна база( зависи в каква валута са ).Съветвам те друг път първо да помислиш и след това да пишеш, а не обратното.И да знаеш,че повечето хора в Бг не живеят от лихви,защото инфлацията изяжда печалбата от тях,а не защото лихвите са малки.
  • 27 abe, mani...

    0 0 Отговор
    ...крадците си искат парите обратно, горките, направо да ти стане жал...малко ви е взел човека, за съжаление, дано да са на някой депутат или негов роднина.