Last news in Fakti

16 Юли, 2012 15:06 2 700 7

Психолог в ареста убеждава Жоро, да признае къде са милионите

  • георги енев-
  • психолог-
  • арест

Психолог и психиатър ще бъдат вкарани в килията на следствения арест в Пловдив, където е заключен с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" Георги Енев. Те ще опитат да убедят шофьорът на инкасо автомобила да признае къде е скрил откраднатите милиони.
Преди дни Дарик съобщи, че разследващите, които работят по случая, проверяват в над 30 банки в страната дали Жоро Милионера има открити сметки. Възможно е обаче пачките вече да са прехвърлени в чужди авоари. Вече стана известно, че банкнотите от обира не са били описани и няма как да бъдат засечени, дори и да се появят някъде.
Заради мълчанието на Георги Енев по разследването ще му бъдат назначени съдебно-психологична и съдебно-психиатрична експертиза. Първата трябва да даде представа за личността му и да се изготви психологически профил на извършителя. Психиатричната експертиза е задължителна, пише в. „Телеграф".
При психологичната експертиза Енев ще бъде тестван и за интелигентност. На базата на тези резултати разследващите ще преценят доколко да вярват на обвиняемия, ако той проговори.
„Не съм се опитвал да го накарам да каже къде са парите. Единствено му казах, че ако се е предал с цел да възстанови парите, то връщането им по закон дава възможност за една много по-лека квалификация, която е по-благоприятна за него", заяви адвокатът на милионера-беглец Георги Кутрянски.
Криминалистите продължават да издирват приятелите му от армията, тъй като една от версиите е, че някой от тях може да е негов съучастник. Открити са част от военните, близки до Енев. Показанията им обаче не хвърлят нова светлина. Оказва се, че охранителят е поддържал спорадични връзки с бившите си колеги.
Георги Енев изчезна след обир на 1,5 млн. лева от управлявания от него инкасов автомобил, превозващ пари на няколко банки, и беше обявен за издирване. Полицията започна мащабно разследване. Според разпространената информация двама свидетели видели как Енев прехвърля торбите с парите от инкасо автомобила в личния си „Опел Кадет" на ул. „Петрова нива" в Пловдив. Охранителят се преоблякъл на място и веднага избягал с колата си.
Има данни, че в нарушение на изискванията Енев и негови колеги неведнъж са спирали по маршрута си, стана ясно още от информацията на полицията. Затова и колегата на Георги не се е усъмнил в петък, когато той го помолил да слезе да му купи дюнер. След това изчезнал в пресечките на бул. „Никола Вапцаров" в пловдивския квартал „Кючук Париж".
Георги Енев се предаде сам на 5 юли.

Все още не е открит и мъжът, предал 25 000 лева на майка му. Макар и майката на Енев да не го била видяла достатъчно в бързината полицията е изготвила фоторобот и мъжът се издирва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грую

    1 0 Отговор
    Жоре не им казвай на тези.............. на мен кажи само. Половината ще ти ги отделя и като дойде новото правителство все ще измислят някоя амнистия и после пей сърце!!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Грую":

    xaxa
  • 3 Захарче

    1 0 Отговор
    Нека да напише тук къде е скрил парите и да видим как ще ги делим !
  • 4 кик

    1 0 Отговор
    глупак да се предаде........пълен глупак

    Коментиран от #5

  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кик":

    strashno tap

    Коментиран от #6

  • 6 kok

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ВИП АМГ":

    и къде да ги обърне милион и половина в евро или долари?
    освен това, що си мислите, че не работи по план?
  • 7 симеон

    0 0 Отговор
    мълчи жоро нищо не казвай като те пуснат взимай ги и бягай по на топло и по на слънчево при мацките с дръпнати очички и малки дупета нека да те търсят тука тия и ония ти живот ще си живееш ние сме с теб и търсим начин да те последваме само дето няма толкова за крадене вече