23 Януари, 2020 09:12 2 262 6

Затворници крият стоката в стругове

  • затворници-
  • дрога-
  • пловдив-
  • затвор

Търговията тече в пълна сила и процъфтява зад решетките

Затворници крият стоката в стругове - 1
Снимка: Shutterstock

Значително количество дрога е била открита зад решетките в Пловдив, научи TrafficNews. В неделя в помещението между парното отделение и лавката е намерен пакет с бонзай, който според наши източници бил около 250 грама.

Дрогата била прилежно скрита между струговете и предназначена за продан сред лишените от свобода.

Бонзаят е сред най-употребяваната дрога зад решетките. От един грам бонзай, дилърите правят около 30-35 топчета, всяко от което се продава за една кутия цигари или 5 лева.

Обществена тайна е, че разпространението и употребата на дрога е факт в Пловдивския затвор. Въпреки, че тези дейности са строго забранени със закон, то търговията тече в пълна сила и процъфтява зад решетките. Както TrafficNews съобщи дилърите печелят стабилни доходи, като дори въртят бизнеса си и от вън.

Най - креативният и в същото време потресаващ случай в последните години, бе бизнесът на Цветан Господинов – Батмана. Той въвел изключително иновативна система за разплащане като използва най- голямата българска платформа за дарения DMS.

Кампанията се провежда от фондацията „Жасмин Чарити“ , която е регистрирана в Пловдив на 13 май 2019 година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абдула Азис

    4 11 Отговор
    Обичам Турция

    Коментиран от #4

  • 2 русенец

    16 0 Отговор
    Предполагам дрогата влиза в затвора посредством дресирани пощенски гълъби, нали? Няма замесени надзиратели! Абсурд! Че къде в Булгаристан корумпирани държавни хрантутници?!
  • 3 Ивайло

    9 0 Отговор
    Има търговия в затвора само и единствено, защото от ръководството го позволяват, неофициално разбира се!!! Ако действително има строг контрол на това, което влиза и излиза, постоянни проверки на всяко ъгълче и затворниците да са поставени наистина в пълна изолация от външния свят (без телевизия, телефони и интернет), това НЯМА КАК да се случи, без да има намеса на вътрешен човек!!! Ама то корупцията е навсякъде, щом в затвора я има, какво остава за държавата???
  • 4 Реджеп Таип Ердоган

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Абдула Азис":

    Аз пък обичам надарени арменци! 😍
  • 5 Анонимен

    2 0 Отговор
    А кой я вкарва .... Стига сте писали за неща които няма да се оправят..... Държат наркомани те в затвора и им вкарват дрога... До като някои от това правят на вън пари,,,, ама много пари... По добре да не ги съдят ,,,, няма смисъл да ги храним.....
  • 6 Надзирателите са там в затвора

    0 0 Отговор
    Не заради заплатката от 900лв и да гледат престъпниците а за да въртят бизнеси а това са много пари