23 Януари, 2020 14:11 2 566 4

Тежка присъда за мъж, откраднал близо 190 000 лева от банков трезор в Русе

  • русе-
  • кражба

Окръжният съд в Русе наложи 10 години затвор на 51-годишния И. П.

Тежка присъда за мъж, откраднал близо 190 000 лева от банков трезор в Русе - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Съдебното производство по внесения обвинителен акт от Окръжна прокуратура – Русе, срещу И. П. за кражба в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, приключи вчера, късно вечерта, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

51-годишният извършител беше обвинен от прокуратурата в кражба на 188 385,52 лева от банков трезор в гр. Русе, извършена на 26.03.2016 г. и 27.03.2016 г. С помощта на специални технически средства, той и неизвестният му съучастник, успели да пробият отвор на външната стена на трезора и да извадят парите през него.

Окръжният съд в гр. Русе го призна за виновен по всички пунктове на обвинението и му наложи наказание от 10 години лишаване от свобода, при първоначален строг режим. Подсъдимият е осъден и да възстанови цялата сума на банката. Съдебното производство протече в 12 заседания, по време на които бяха разпитани десетки свидетели и приети множество експертизи. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ е потвърдена.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Същата присъда и за убийство се дава хах

    23 1 Отговор
    Тоя по добре да беше утрепал някой присъдата щеше да е идентична, смешен съд и прокуратура няма такава Държава дори и в страни от третия свят:-)
  • 2 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Ако бяха утрепали някого, присъдата можеше и да е условна... НО да краде по-вече от български държавеин чиновник ......!? Къде се намира този хайдук ? Това е държава - не е двор с разграден плет. Аз мисля, че присъдата даже е прекалено лека...!
  • 3 Никой

    1 0 Отговор
    И като излезе има 190 000 лева,ако тегли кредит трябва да го плаща 25 год.За добро поведение ще излезе след 7 год.Въпроса е,кой е на далавера?
  • 4 незнайко

    1 0 Отговор
    А ПАРИТЕ КЪДЕ СА ???