Last news in Fakti

23 Януари, 2020 14:17 2 792 10

Жена лъгала, че е отвлечена, завлякла земеделец с 8 бона

  • завлечен-
  • земеделец-
  • варна

30-годишната жена е със завършен трети клас

Жена лъгала, че е отвлечена, завлякла земеделец с 8 бона - 1
Снимка: shutterstock

Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна предаде на съд 30-годишната Гергана Н. за измама в размер на 8000 лева – престъпление по член 209, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

В периода от септември до октомври 2018 г. 30-годишната жена, която е със завършен трети клас, се възползвала от добрината на местен земеделец, който преди години бил неин работодател. Отишла в неговия цех с двете си малолетни деца, които били боси и гладни, и го помолила да ги нахрани. Оплакала се, че съпругът ѝ я изоставил, че няма работа и пари.

Добродетелният човек я съжалил и я оставил с децата да преспи в цеха, дал на Гергана и пари. След този ден през септември 2018 г. тя започнала да иска пари от него по всякакви поводи – ту за животоспасяващи операции, ту за плащане на здравни осигуровки, за настаняване на децата ѝ в социален дом.

На 4 октомври 2018 г. подсъдимата се обадила на земеделеца и поискала 1000 лева, с които трябвало да плати откуп, тъй като била отвлечена. Бившият ѝ работодател се усъмнил в думите ѝ. Заедно със свои роднини открили измамницата в селото, където живеела заедно с двете ѝ деца.

Образуваното досъдебно производство установило, че подсъдимата никога не е настанявала децата си за отглеждане в социален дом, както и че никога не е ползвала медицински услуги и не е била хоспитализирана в болнични заведения. С измамните си действия 30-годишната Гергана причинила имотна вреда за 8000 лева на състрадателния земеделец.

Предстои делото срещу Гергана Н. да бъде насрочено за разглеждане в съда. Ако бъде призната за виновна, я очаква наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1112

    21 0 Отговор
    нищо не я очаква.. Най много една условна и този състрадателния да пие една студена вода за урок и те така...
  • 2 Божинов

    21 1 Отговор
    Внимавайте с кое малко коте се боцкате ;)
  • 3 еш па тоа

    21 0 Отговор
    Той си ги е отевал тия пари.
  • 4 Срещнали се на полянка

    18 1 Отговор
    Вулгарин и славянка....
  • 5 културни традиции

    28 0 Отговор
    Повечето ромоланци така правят, подадеш ли им ръка и отхапват до лакатя, а каквото остане оглозгват !

    Коментиран от #6

  • 6 Така е

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "културни традиции":

    Ама тук не става дума за тях. 30 годишна само с две невръстни деца....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Шуменец

    13 0 Отговор
    Хайде сега завлякла го.
    Много добре знае безплатен секс няма.
    Платил си е за услугите.
  • 9 Balgarin

    2 0 Отговор
    Ne Davao nikoga milostinya na zigani.
  • 10 Оставете МАЙКАТА на мира..

    2 0 Отговор
    Какво толкова е направила жената?Вижте по високите и ниските етажи на властта какво крадене и влечение има и има ли някой дори и с условна присъда или мъмрене дори?Докато племето си навежда главицата ще бъде ТАКА..
    .