Last news in Fakti

30 Януари, 2020 10:30 2 097 9

Пуснаха мъжете, ударили полицаи на протеста пред МРРБ

  • полицаи-
  • протест-
  • гаранция

От Софийската районна прокуратура заявиха, че не са доволни от постановената мярка и ще я обжалват

Пуснаха мъжете, ударили полицаи на протеста пред МРРБ - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Софийският районен съд (СРС) отхвърли искането на столичната прокуратура за лицата, които са ударили полицаи по време на протеста пред МРРБ, да бъдат задържани под стража, съобщи БГНЕС.

Вместо това магистратите им наложиха мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 600 лв. на човек.

Те трябва да внесат гаранцията в 7-дневен срок. На заседанието присъстваха привърженици от протеста, стигнало се е до намеса на съдебната охрана.

От Софийската районна прокуратура заявиха, че не са доволни от постановената мярка и ще я обжалват. Преразглеждането ѝ ще се гледа на 6 февруари от Софийския апелативен съд.

В понеделник по време на протест пред МРРБ заради водната криза в Перник участници от митинга се опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата на ведомството. При действията им бе счупена входната врата на министерството, а двама служители на реда пострадаха от хвърлен предмет и от удар с дръжката на знаме. Полицаите използваха лютив спрей срещу протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    39 5 Отговор
    Само дето има запис кой кого е удрял и се оказа, че полицаи не са бити а точно обратното. Ще има нещо да става. В природата има равновесие, напоследък развновесието се нарушава системно.

    Коментиран от #9

  • 2 Демон Крация

    34 2 Отговор
    До тука ни докарахте– брат на брата да посяга, протестиращ на полицай и обратното!
  • 3 Аззззз

    30 2 Отговор
    Ако наистина бяха ударили полицаи , нямаше да ги пуснат .
    Това е сплашване . Почти винаги самите полицаи лъжат и бият , защото системата ги пази . Тази безнаказаност не е само в хората от властта , а и в кучетата на властта . Мафията се бори с "огън" , не с протести и тези които защитават мафията и те да изгарят .

    Коментиран от #8

  • 4 Batushka

    6 13 Отговор
    Тези ако бяха в Русия, не само нямаше да ги пуснат, ами яко щяха да им нашарят гърбовете, а и някои други части по-надолу!
  • 5 Mtio

    7 0 Отговор
    Я виж ко става в Франция и в Испания пък Русия тя е много на изток
  • 6 Полицията по заповед на ББ САЩ

    5 1 Отговор
    Биха народа на БГ, не обратното което твърди властта и Гешев слугата на властта.
  • 7 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    А, СТИГА С ТОВА БЕЗЛИЧНО : " ЕДИ КОЙ СИ СЪД "!!! АЙДЕ КАТО В САЩ - СЪДЯТА ПУТЬО БАБАЛЕНКИН -ОТ НИКОГО НЕИЗБРАН ,А ПРОБУТАНО- НАЗНАЧЕН -ПОСТАНОВИ ГАДОСТ ...И НА ИЗБОРИТЕ -СЪДЯТА ГО НЯМА !!! НЕКА СЪДИИТЕ НИ ДА БЪДАТ И "ВАШЕ ВИСОЧЕСТВО" - НО ДА ГО ЗАСЛУЖАТ НА ИЗБОРИ С ПОСТИЖЕНИЯТА СИ -И ЛИЧНОСТ !!!!!!!
  • 8 кючук чобан Калитко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аззззз":

    Лаф на "битата" полицайка: "Мен ме удариха в ОБЛАСТТА на главата".
    Има го в репортаж на нЕкои от ТЕЛЕвизиите.
  • 9 Стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Има запис?Дай да го видиме.