Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 17:21 2 961 1

Разследват незаконното пренасяне на 122 000 британски лири през границата

  • недекларирана валута-
  • британски лири-
  • гюешево-
  • албания-
  • тирана

Недекларираната сума на стойност от 281 942 лева е била заловена в микробус, пътуващ за Албания

Разследват незаконното пренасяне на 122 000 британски лири през границата - 1
Снимки: Прокуратура на Република България

Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване по образувано бързо производство срещу двама мъже за незаконното пренасяне на 122 000 британски лири през границата на България. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София.

На 10 февруари 2020 година, на ГКПП „Гюешево“, пристигнал микробус с албанска регистрация, пътуващ от гр. София за гр. Тирана. При проверка шофьорът и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране. Впоследствие обаче митническите служители открили крупна сума недекларирана валута, превозвана от двама от тях – Е.Л. (на 30 години) с албанско и българско гражданство и Х.Ш. (на 67 години) с албанско и британско гражданство.

В резултат на извършената проверка са били иззети 62 000 британски паунда от единия и още 60 000 британски паунда от другия.

Разследват незаконното пренасяне на 122 000 британски лири през границата

Извършени са били редица неотложни действия по разследване – изземване на веществени доказателства, разпити на свидетели, направено искане до съда за одобряване на изготвения протокол за обиск.

Разследват незаконното пренасяне на 122 000 британски лири през границата

Е.Л. и Х.Ш. са били привлечени в качеството на обвиняеми за това, че не са изпълнили задължението да декларират парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на ЕС. Предметът на престъплението е в особено големи размери, с левова равностойност 281 942 лева. Предстои наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за определяне на марка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    0 2 Отговор
    ехаа даите и на хората една пачка щте сам бугат и щте имам за всичко пари ако работих на границата щиях да си взема