18 Февруари, 2020 17:08 2 480 6

Девет ареста във Варна, пратиха рецидивист директно в затвора

  • варна-
  • арести-
  • рецидивист

Три от лицата са били обявени за общодържавно издирване

Девет ареста във Варна, пратиха рецидивист директно в затвора - 1
Снимка: БГНЕС

По време на днешната специализирана полицейска операция на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна са задържани девет лица, три от които са били обявени на общодържавно издирване. Един от тях е приведен директно във Варненския затвор за извършена кражба, представляваща опасен рецидив. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Варна.

На двама е повдигнато обвинение за извършен грабеж на чужди движими вещи, на друг – за неплащане на издръжка. Образувано е досъдебно производство срещу лице за незаконна сеч на дървесина, а за държане с цел разпространение на наркотични вещества е повдигнато обвинение на друго лице, спрямо което прокуратурата е взела мярка за неотклонение „Домашен арест“.

В специализираната полицейска информация, която е по линия на противодействието на битовата престъпност по разпореждане на главния прокурор, са участвали близо 60 служители на криминална и охранителна полиция, Четвърто РУ на МВР и на жандармерията.

Проверени са били на изградените КПП-та на територията на селата Гроздьово, община Долни чифлик, и Дъбравино, община Аврен, 309 лица, 151 МПС и 24 адреса. Издадени са били фишове и актове по Закона за движение по пътищата, както и по Закона за горите за намерените по време на операцията незаконно придобита дървесина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    11 1 Отговор
    Туй мвр и проКУРатурата са големи е.
  • 2 Фактъ

    15 1 Отговор
    А,по върховете на държавата , кога ? Боко , Шиши , Доган , кога ?
  • 3 Фактъ

    12 1 Отговор
    А,по върховете на държавата , кога ? Боко , Шиши , Доган , кога ?

    Коментиран от #5

  • 4 Озадачен

    4 3 Отговор
    Какви са тия КППта? Като граница ли е? Границата между Гроздьово и Дъбравино. Това ми звучи малко като военно положение. В мирно време имаш право на свободно придвижване мисля? Един от първите американски президенти беше казал: Тежко на този, който дава от гражданските си права за сигурност-накрая той няма да има ни права, ни сигурност"
  • 5 Другия с коня

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Фактъ":

    Първо Техноимпексова....Има си Ред...После Червените Приватизатори и Унищожители на хиляди предприятия и милиони работни места..
    После онези Държавни Чиновници,които са го позволили срещу Комисионна....После Милиционерите и Активни офицери от ДС,които са изпълнявали задачи от КГБ и Руски Управляващи за Държавна Измяна......и т.н.
  • 6 Полицията да създаде манафска група

    7 0 Отговор
    Всички задържани престъпници да бъдат уважени! Чак след това в затвора настанени!