Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 15:31 7 238 18

Спецакция в Сливен, удариха битовата престъпност и нередовни шофьори

  • спецакция-
  • сливен-
  • битова престъпност

За три часа са констатирани 78 нарушения на Закона за движение по пътищата

Спецакция в Сливен, удариха битовата престъпност и нередовни шофьори - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Разкрито престъпление и множество нарушения само за три часа при операция на полицията в Сливен. Това съобщиха от ОДМВР-Сливен.

За три часа бяха поставени под контрол главните входно-изходни участъци на град Сливен. Акцията е проведена вчера от 11,00 до 14,00 часа по разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков. Целта е противодействие на битовата престъпност и установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата, пряко влияещи на пътния травматизъм.

Акциите са изненадващи и целят да покрият максимална част от града и кварталите. По време на операцията се проверяват микробуси, товарни и леки автомобили, осъществява се контрол на лица от криминалния контингент. Извършват се проверки на адреси за установяване на вещи, обект на кражба и други престъпления.

Служители на Криминална, Териториална и Охранителна полиция, както и участъци „Надежда“, „Петолъчка“ и „Запад“ в рамките на три часа са проверели 153 превозни средства и 207 лица.

В хода на операцията, на адрес в сливенския квартал „Комлука“, са намерени и иззети строителни машини, обект на кражба, извършена в края на миналата седмица. От товарен автомобил „Пежо Боксер“, паркиран в кв.“Република“ са откраднати четири строителни машини „Бош“, собственост на старозагорска фирма. Извършителят е задържан за 24 часа. Той е криминално проявеният М.П. от град Сливен. Строителните машини са иззети и предадени. Работата по досъдебното производство продължава.

За три часа са констатирани 78 нарушения на Закона за движение по пътищата. Извършен е контрол и установяване на нарушения, които представляват пряка опасност за възникване на пътни произшествия. Съставени са 23 акта и 55 фиша. Съставени са 2 акта за затъмняване на стъклата на автомобилите. Иззети са 5 шофьорски книжки за неплатени глоби. Санкционирани са двама водачи, които са возели децата си на предна седалка, без обезопасителин колан. Един акт на водач, който въпреки присъствието на полицейски автомобил и служители на реда не отдава предимство на пешеходци. Съставени са фишове на 9 пешеходци за неправило пресичане, 5 на пътници, които не използват предпазни колани, и 41 фиша са неправилно паркиране.

Следи се за техническата изправност на автомобилите. Санкционират се изменения на автомобилите, свързани с подмяна на стандартните крушки на фаровете с ксенон и LED, които не подлежат на регулиране. Тяхното използване води до заслепяване на останалите участници в движението, което е пряка предпоставка за настъпване на пътни произшествия. При вчерашната операция са установени 6 МПС с подменени светлини. На водачите са съставени актове в размер на 150 лева.

Изпратено е уведомително писмо от РУ-Сливен до Областен отдел „Автомобилна администрация“-Бургас за завишаване контрола на пунктовете, извършващи годишен технически преглед на автомобилите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Факти+бспдпс

    5 15 Отговор
    кочините бспдпс факти са на дъното, спец операцията в Сливен браво на ГДБОП.
  • 3 Ал та фанах Атаопънах

    33 0 Отговор
    Спец акция да глобят сиромасите които в последният момент решиха да си сменят газовите уредби и талоните. Де да правехте такива спец акции и за големите джипове с 6 еднакви цифри, дето минават на червено със 160.
  • 4 Гешеф

    38 2 Отговор
    Глобих 9 човека за неправилно пресичане. Битовата престъпност е на колене.
  • 5 Иванчо

    26 1 Отговор
    Е сега вече ше се оправи държавата....
  • 6 Простак

    29 1 Отговор
    Сега разбрах, че шофьорите в България генерират битовата престъпност. И то посред деня. Явно съм много тъп.
  • 7 До всички комшии.....

    15 2 Отговор
    ....по-добре да ни превземат,и да приключат мъките вече......пращайте военните да превземат София за 2 часа....че оттам идват всички проблеми на България.
  • 8 Тенчо

    7 5 Отговор
    Машалааа на "Кардинала"(другаря Божурски).
  • 9 БРАВО

    18 4 Отговор
    Само така!! Но не само за показност! Особенно за автомобилите. Такава анархия е по пътя, че ако КАТ се заеме както в Сливен, за една седмица ще си оправи бюджета за година напред. А тези псевдо ксенони, китайски боклуци нямам думи. Освен това всички умират да си вкючат и фаровете за мъгла. Да ама отзад светват габарити за мъгла които са 21вата,толкова колкото са и стоповете. Е аз как да разбера кога спира? Затова габаритите са 5вата или 4пъти по слаби. Тогава стоповете ти привличат вниманието! Масово карат с неправилно регулирани фарове или единия на къси другия на дълги и т.н.защото няма контрол.
  • 10 Сладурчо

    22 2 Отговор
    Умрете изедници мръсни. Скоро ще има избори, комунистите крадът, но има и за хората, не те закачат-въртиш си нещо и е ок, Гробаджийте залъка от устата ще ти вземат. То не са акций, камери, винетки, триноги, нап, мрр и тн. Не се издържа вечв...

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Нека бъдем добри.

    9 0 Отговор
    Бяс ме хваща, на тия,, поумните,,! Дето цъкат няколко фара и когато им пресветнеш ти цъкат още едни дълги и...
    Ксенонови или лилави-ТРЯБВА ДА СПРЕМ, ДА ПРЕМИНАТ!? А И НАРУШАВАТ ЗЕНИЦАТА НА ОКОТО!!!
    Та:Ако не се оправи тая глупост, и аз ще наглася 10-20 фара, с копчета и ще си ги пускам когато реша!!! (щом глупоста се толерира, и аз мога да стана,, умник,,!
    Други умници( изключвам разсеяните!) се правят на ударени с мокър парцал, премигваш им и нагли! Даже и дълги да пуснеш си продължават на дълги и не примигват!?
    ШАПКА СВАЛЯМ НА ТИЯ КОИТО ОЩЕ ЗАД ЗАВОЯ ИЛИ ВИСОЧИНА, ВИЖДАМ КАК ПРЕМИНАВАТ НА КЪСИ!
    (преди да видиш фаровете.)
    ...
  • 13 До #12

    5 0 Отговор
    Писах ти +. Абсолютно си прав! Моите фарове са нормални обаче имам допълнителни и като ги пусна ги виждам в купето. То иначе няма оправия. Мога да те открехна а ко искаш да знаеш как става това??
  • 14 Митко

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Сладурчо":

    Грабвай автомата и да се свършва .
  • 15 Аззззз

    11 2 Отговор
    Тиквата краде с милиарди и няма проблеми .
    Сиромасите се чудят как да им вземат и последните 50 лева , акции , глоби ......
    Голямо трепане се задава .
  • 16 Д п б

    3 1 Отговор
    Много добре правят, че много кражби , много нещо и не се издържа вече!Нека да залавят всеки който краде независимо какво и да само затвор за много години. Да крадеш е грях и трябва да се наказва строго
  • 17 Васко

    4 0 Отговор
    Егати уникалната операция. направо страх да не хване.само дето не можах да разбера как точно е разбито битовата престъпност.със. Проверка на автомобили бусове и т.н.
  • 18 Гадината

    4 0 Отговор
    Гешев там ли беше,че не разбрах.Не виждате ли че ставате за смях.