Last news in Fakti

1 Март, 2020 13:14 3 907 24

Порицание за полицаите след сигнал за насилие върху арестант

  • порицание-
  • полицаи-
  • насилие-
  • арестант

Борислав Игнатов подал жалба, че е бил жестоко пребит от двама униформени

Порицание за полицаите след сигнал за насилие върху арестант - 1
Снимка: Архив

6 месеца порицание получиха полицаите, обвинени за полицейско насилие върху арестант в Трето районно. Старши инспектор от „Охранителна полиция” и двама негови колеги бяха разследвани, след като на 20 октомври 24-годишният Борислав Игнатов заяви, че е бил жестоко пребит през нощта от двама полицаи в районното. Близките му депозираха жалба в прокуратурата срещу полицейското насилие.

Както TrafficNews разказа тогава, Игнатов бил задържан след сбиване в Шекера на 19 октомври. Полицейски патрул спрял за проверка близо до махалата 37-годишен мъж, който бил с криминално досие. В същото време се намесил друг жител на квартала, който счупил стъкло на полицейската патрулка. След това виновникът избягал. По-късно Борислав Игнатов, който бил счупил стъклото, отишъл с родителите си в районното заедно с адвокат и се предал. Наложена му била полицейска мярка задържане за 24 часа.

Ден по късно адвокатът му , който отишъл за разпита пред дознател, го намерил с разбита глава и целия в кръв. Младият мъж твърдял, че е пребит от двама униформени в районното. Те са го удряли с палки по главите и го наричали "мръсен циганин".

Веднага бе разпоредена проверка, която продължи до края на декември. Изгледани били камерите от сградата на управлението за времето от 12:00 часа на 19-ти до 10:30 часа на 20 октомври.

От кадрите обаче става ясно, че Борислав Игнатов е бил изведен от килията минути след 18:30 часа и заведен в стаята за разпознаване. Там той и униформените прекарали 2 минути, след което бил заведен до тоалетната. После двамата служители на Трето районно напускат стаята, а Игнатов излиза от санитарния възел. Постовият му връчва кофа и парцал и момчето започва да чисти. По данни от камерите 24-годишният жител на Шекера е жив и здрав.

Въпреки това обаче, служителите бил санкционирани, но не и за насилие. Униформените са наказани с 6 месеца порицание, тъй като са контактували и са извеждали арестант от килията без знанието и разпоредбите на водещия дознател.

Един от служителите – старши инспекторът, е подал жалба за санкцията до Административен съд – Пловдив. Той е атакувал „порицанието” пред магистратите с мотива, че е неправилно и незаконосъобразно.

Съдът обаче поряза жалбата на униформения. В мотивите си магистратите изрично са посочили, че се касае за дисциплинарно нарушение и неспазване на изричните заповеди на началника на Трето районно. Освен че отхвърлиха жалбата му, магистратите осъдиха инспектора да заплати направените съдебни разходи.

Междувременно Борислав Игнатов е привлечен като обвиняем за случката в Шекер махала, при която бе потрошена патрулка. Оказва се, че младият пловдивчанин е с криминални прояви и неведнъж е бил клиент на полицията.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    37 2 Отговор
    Следващия да го галят с паунови пера и да го наричат "чист ариец"!
  • 2 666666

    41 7 Отговор
    Браво на полицаите
  • 3 мечо

    5 26 Отговор
    бият хора балгари турци роми нарет и изопщо не се саобразяват някои хора имат зъболяваниа на сарце на глава те бият и ти викат срещо тебе това не са хора те са загубили човешкия си облик триабва да се узакони да се биат за да се защтитиш иначе обиват хора и не им мигва укото виновен не виновен бият поне да пупита виновен ли си а те бият по кварталите е нещто страшно като влезе полиция пиле неможе да прехвракне без да го нанижатна шиш

    Коментиран от #14, #16

  • 4 Све

    21 2 Отговор
    Не може така да се отнасят с избирателите на Тиквичките !!!!!!!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мечо

    4 22 Отговор
    има клип вав йоутубе как ритат вратите на хората расбиват виновен не виновен расбиват сас крак и сас едно далго като дарво хванали са го двама трима и бласкат по вратите на хората ходат нарет които живее вав блок да си знае тарсат пари наркотици а то няма хората мизерстват по казаните ходат
  • 7 мечо

    1 17 Отговор
    само сас едно порецание щте минат даите им имената има хора дето щте утидем да видиме какво искат та да се бият така

    Коментиран от #10, #15

  • 8 ke da

    3 5 Отговор
    Полицай и обектите им - две страни на една и съща монета! Кога полицаите ще изкоренят престъпността - та нали тя им създава работата и заплатата? Когато осъдят полицай за проява на садизъм - тогава обществото ще е човешко и хуманно!
  • 9 Само с твърда ръка ще има РЕД и ЗАКОН

    16 0 Отговор
    За да се спазва Ред и Закон с меки китки и методи не става,без по твърд метод не може да се вкарат в пътя разхайтените криминални субекти от всички етноси!Без значение дали са българи,цигани,турци или други племена всички са равни пред Закона и всички нарушители които си позволяват да хвърлят камъни и други неща срещу представителите на закона трябва да бъдат респектирани с твърда ръка, осъдени и вкарани да си излежат ефективно наказанието...
  • 10 Споко

    12 0 Отговор

    До коментар #7 от "мечо":

    Мечо ли си ?Манго ли си?Успокой топката и бягай да си вземеш хапчетата!

    Коментиран от #11

  • 11 мечо

    0 17 Отговор

    До коментар #10 от "Споко":

    не убиждаи аз хапчета не пия ти щте пиеш ако те дукопам

    Коментиран от #18

  • 12 Еврика

    11 0 Отговор
    Еволюцията е ставала от зор, а не е била прищявка. Браво на полицаите!
  • 13 Шопо

    3 3 Отговор
    Они и Чората така.
  • 14 гост

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Мечо ти до кой клас успя да стигнеш?

    Коментиран от #19

  • 15 хаха

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "мечо":

    Поредния умен циганин ли си.Те такова нещо няма,ВИЖ САМО ЩО СИ ПИСАЛ,да беше писал на цигански да те разберат роднините ти.
  • 16 Шляхтиц

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Научи се да пишеш Български Език, неграмотнико !!!!!!!
  • 17 Директорчето

    9 0 Отговор
    За полицаите награда, а за рецидивиста още едно рандеву с тях! Това трябваше да е резултата...
  • 18 Здравей мечо

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "мечо":

    на 35 км живея от теб в Германия! Ако искаш мога да пусна едно сигналче за теб? Работиш на черно мой човек, тук в Германия бият през ръцете за това! Така че пиши по нежно, за да не те снеса на полицията! Пък за лаптопа и парите, пий една студена кладенчова водица!
  • 19 Сигурно не е успял

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    да стигне далеч в долнопробната образователна система но това не означава че не е много по умен от теб трол нещастен

    Коментиран от #22

  • 20 АСАВ

    1 5 Отговор
    Ушевите си правят квот си искат щото над тях не чадър а шатра има и ги пази.Но Гроб няма да са вечно на власт.
  • 21 Медал трябва,

    3 0 Отговор
    напълнили са му главата с гръмотевици.
  • 22 охобохо

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Сигурно не е успял":

    Какво ти пречи системата , или си грамотен или не! Като си тъп си оставаш такъв ! Значи мангала да счупи стъклото на патрулката която е купена с парите от данъците които плащаме и да остане без последствия! Мършата сам си е разбил главата,не смятай ченгетата за толкова прости те знаят как да бият!
  • 23 сектант

    0 0 Отговор
    Бой по сиганите и само Дачия и тесни п...и
  • 24 МИЛИЦИОНЕР

    1 0 Отговор
    Новобранци цял живот трябва да ги учиш,как истимарската да го правят.Аз ги е.а в ареста, а те от срам не смеят да се оплачат.Кво ще кажат един старши ма е.а и да стане за кепазе на цялата махала.