6 Април, 2020 15:33 1 766 3

128 дела за "коронавирус" престъпления в Североизточна България

  • варна-
  • добрич-
  • силистра-
  • извънредно положение

Статистика на Апелативната прокуратура във Варна

128 дела за "коронавирус" престъпления в Североизточна България - 1
Снимка: БГНЕС

128 дела за престъпления по време на извънредното положение във връзка с COVID-19 взе на специален надзор Апелативната прокуратура във Варна.

До днес, 6 април, на специален надзор в държавното обвинение са постъпили общо 128 дела за извършени престъпления по време на извънредното положение, наложено като мярка за предотвратяване на разпространението на COVID-19.

От постъпилите дела от целия район на Апелативната прокуратура 124 се водят за нарушаване на карантинните мерки по член 355, ал. 2 от НК, а четири са за фалшиви новини във връзка с коронавирусната инфекция – по член 326 от НК.

Само днес са постъпили общо девет досъдебни производства от апелативния район. Четири от тях са били образувани от Районната прокуратура в Силистра, по две - от районните прокуратури в Добрич и Разград, и едно – от Районната прокуратура във Варна.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    2 1 Отговор
    Дреме ми
  • 3 Баи

    0 1 Отговор
    Граби народа - заслужил е