Last news in Fakti

28 Април, 2020 12:03 8 658 38

Безработен сервитьор, погнат от кредитори, опита да се самоубие

  • сервитьор-
  • самоубийство

Младият мъж теглил бързи кредити, които не успявал да погаси

Безработен сервитьор, погнат от кредитори, опита да се самоубие - 1
Снимка: БГНЕС

Безработен сервитьор от Дупница опита да се самоубие, погнат от кредитори. Вчера 42-г Е.Д. бил открит от брат си в безпомощно състояние, след като изпил един блистер хапчета срещу нервно напрежение.

Младият мъж теглил бързи кредити, които не успявал да погаси. Кафенето в Дупница, в което работел като сервитьор, било затворено заради епидемията от коронавирус и Е.Д. останал без средства ,с които да погасява дълговете си. Кредиторите обаче го притискали ежедневно по телефона и вкъщи. Отчаян, Е.Д. решил да сложи край на живота си, коментираха негови съседи в Дупница.

Няма опасност за живота на сервитьора, съобщиха лекари от болницата, където е настанен.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    61 4 Отговор
    От кредитори умиране, има отттрване няма, да живей абсурдистан
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бездушен чиновник

    39 4 Отговор
    Да изтегли безлихвен кредит.
  • 4 Обесен Язовец

    50 6 Отговор
    Затова пък 95 - годишните ще живеят - в деменсия, неподвижни, насиращи се. И преди да започнете да ме плюете ви заявявам - аз също съм пенсионер - и не споделям фалшивото мнение, че заради сухо дърво трябва да се реже здравото.
  • 5 7786

    47 3 Отговор
    Горкия човечеч.. Ако беше някой измекяр щеше да се миши до последно, но не всички хора са дебелокожи
  • 6 Eee

    33 5 Отговор
    Да ги опрощават.
  • 7 ааааа

    66 3 Отговор
    А, закон за фалита на физическите лица кога у нас?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Изнудвачи долни

    59 2 Отговор
    Дано се оправи човекът! В цялата страна масово колекторски фирми и фирми за бързи кредити мачкат къде по телефона, къде на ръба на закона(вкл. с посещение на адрес) и др.под мерки горките хорица, които останаха без работа. През ден ми звънят за съсед, който ме е посочилза лице за контакт, но човекът се изнесе и си е сменил номера на телефона. Пълна репресия в условята на криза, а правителството дреме. В циганския квартал скоро бяха ходили и с бухалки, но на кой му пука? Няма даумрем от "короната", а от глад и мизерия!

    Коментиран от #23, #38

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Алекс

    40 2 Отговор
    Трябва да се забрани със закон кредитори да безпокоят кредитополучатели в условията на пандемия. Да имат право да се обаждат по телефона на длъжника един път седмично и нищо повече. Така е в някои европейски държави!
  • 14 Юлиан

    45 3 Отговор
    Забравих да добавя. Трбва да съм бил 6 месеца без работа за да получа гореспоменатото богатство. Как трбва да оцелеят безработните 6 месеца преди това не ми е известно също.

    Коментиран от #15

  • 15 Така

    42 2 Отговор

    До коментар #14 от "Юлиан":

    Имаш ли нет Юлианчо. Разберете се всички като теб и на площада. Като ще се мре поне да е с достойнство. Иначе умира като овца без история.

    Коментиран от #16, #18, #20

  • 16 3768

    17 1 Отговор

    До коментар #15 от "Така":

    Браво!
  • 17 Мамицата ви

    41 1 Отговор
    Бързи кредити, колекторски фирми, ще попаднат на някой, който не го слуша главата и ще има да бягат с 200. НЯМАТ ПРАВО ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯ ДА ПРИТЕСНЯВАТ ХОРАТА. ТИКВЕНСКА ДЪРЖАВА.
  • 18 кдкфкфх

    28 1 Отговор

    До коментар #15 от "Така":

    През интернет никакви организации за площади.Иначе всичко ще е провал.Предците ви да не са организирали такива неща в социални мрежи,смартфони и интернет?!Тук трябва подготовка,организация,и после както е казал Фидел Кастро
    "Надигнете се,и те ще паднат"
  • 19 ББР

    33 1 Отговор
    За колектори пари има, за нормалния бизнес и хората не! Жалко, но в очертаващата се криза все повече хора ще посягат на живота си
  • 20 Юлиан

    13 5 Отговор

    До коментар #15 от "Така":

    Благодрение на рода ми, знам кой в същност живее в държавата ми и какво се случва в действителност от векове на сам тук. Такива като мен се броят на пръсти, а за чужденците, които Русия довлече тук след освобождението - не ми пука. Казвам ви как стоят нещата в България. Ако търсите протестанти и метежници - грешната врата братленце, почукай на друга. Ако искаш две овци ме наречи. Не ние създадохме тази международна толетна, беше ни натресена. А истинските ми сънародници са недостатъчно да заселят един град. Ваша е земята, ваше е управлението. Ако мислиш, че има един българин/ка в управлението - дикарай ми го да ти докажа лично, че НЕ Е.

    Коментиран от #25

  • 21 Дельо хайдутин

    24 1 Отговор
    Лихварите ще висят по уличните лампи.
  • 22 Аналния терминатор

    18 0 Отговор
    Тоз вместо да ги избий се бастисал сам !?
  • 23 За сметка на това,

    24 1 Отговор

    До коментар #11 от "Изнудвачи долни":

    Полицаите зорко бдят и ако колелторите пропуснат някой лев, бързат да го вземат, я като глоба за сядане на пейка, я за неправилно паркиране! Много работят тия, ей! Още награди трябва да им дадат! А за хората - отново един гол те си знаят какво. Овчи народ, ей!

    Коментиран от #26

  • 24 Активист на БСП

    25 1 Отговор
    Оооо! Тепърва започва ! Това е резултатът от некадърното управление на ГЕРБ !!!
  • 25 Шопо

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "Юлиан":

    А с Бог говориш ли ?

    Коментиран от #28

  • 26 Изнудвачи долни

    27 1 Отговор

    До коментар #23 от "За сметка на това,":

    Прав си! При нас глобиха клошар до хранителна верига, че е без маска, а той горкият кожа и кости, само някой милостив да му купи хлебец или нещо друго за ядене. Та за полицейската глоба– ако е имал пари,първо да си е купил храна, после може да си помисли са маска. Общината знае, но до сега никаква реакция.
  • 27 Запознат

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "Юлиан":

    Юлиане, донякъде си прав– що се отнася до минималните суми за социално подпомагане на хора в трудоспособна възраст, без ТЕЛК, които живеят сами. За отоплението си подведен,или подвеждаш хората. Всички, дори и пенсионери с минимални пенсии и т.н. по закон имат право на помощ за отопление$ за това си има таблиции условия, а що се отнася до пътните– странно звучи, дори да си на село, кметът или кметският наместник са длъжни да ти осигурят работа по 4ч. в 14 работни дни , та няма нужда да ходиш където и да било.

    Коментиран от #31

  • 28 Юлиан

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Шопо":

    Виждам, че си някакъв религиозен фанатик, за който отговора е винаги бог или божества, на каквото там се дупите или събирате ръчички, такива като теб. А ти псевдо софиянченце, знаеш ли за хората в София говорят по този начин? Със сигурност не 😅😂🤣 Я си напиши теорията, която се намира в празната ти чуждестранна глава и да ти напиша истината след това и да те направя за смях веднага. Едноклетъчни чужденци, правещи се на Българи 🖕😁
  • 29 Алфа Чакал

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "Юлиан":

    Стана ми жал за теб,братко.Голяма работа ,че си се върнал при майка си,това ще е временно ,а съм сигурен ,че жената дори се радва ,че те вижда всеки ден.Кризата ще свърши и пак ще почнеш работа.
  • 30 ПЕНКО

    13 1 Отговор
    КАПИТАЛИЗМЪТ НЕ Е "ДЕМОКРАЦИЯ ",А Е ДИКТАТУРА НА ЕВРЕЙСКАТА БАНКОВА СИСТЕМА НА ЦИОНИСТИТЕ-СЕМИТИ НАСЛЕДНИЦИ НА ПИЛИГРИМИТЕ - РЕШАВАЩИ КОИ И ЧИИ ПАРИЧНИ ЗНАЦИ "СТРУВАТ" - ТОЛКОВА - КОЛКОТО РЕШАТ ...ЧРЕЗ ТЯХНАТА СИ СВЕТОВНА БАНКА /РЪКОВОДЕНА ОТ ЕВРЕИ/ И МВФ -СЪЩО...ПОЗИЦИОНИРАНИ В САЩ -КЪДЕТО ДЪРЖАВНИЯ ИМ РЕЗЕРВ - Е ЧАСТНА СОБСТВЕННОСТ НА 5 ЕВРЕИ - ЦИОНИСТИ !?!?!?
  • 31 Юлиан

    13 2 Отговор

    До коментар #27 от "Запознат":

    Каквото ми каза жената от социалните в Сливен (не съм от село) , това написах дословно. Не знам дали съм подведен или не. Но няма как да споря с държавен служител. За първи път съм на борсата, и ми казаха да потърся помощ от социалните, понеже не могат да ми намерят работа. Казвам ти как такива като мен се подхвърлят от едни на други, и за смешните помощи за хора без семейства. Ако някой мисли, че лъжа - дайте си номера да си направим среща пред социалното в кв. Клуцохор в Сливен и ще ви го докажа. Не съм пумияр да лъжа или създавам драми. Целта на написаното беше, да разберете всички, защо има самоубийства и не само сега заради вируса и кризата. Чисто и просто, т. н. държава, заличава непотребните, като мен. Аз пък, на пук на тях, няма да се трепя. Ще оцелея и ще спамя в сайта, изобличавайки всяка простотия, която съм разбрал и осъзнал 🔈🔉🔊🎺🎷📯📡

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Запознат

    20 1 Отговор

    До коментар #31 от "Юлиан":

    Човеко, в родината ни е една от най–сбърканите социални системи. Колко министри се смениха, толкова простотии сътрориха. А тая последната трябваше да си ходи преди да е назначена. Друг е въпросът за съществуването на т.нар ДМД, и др, според които се определят помощите(с определен коефициент). Така че ВОЙ ДО ДУПКА пред Борисов, който да се разпореди на Горанов и т.н. по веригата, защото не социалните работници(върщат си работата по действащия закон), а управниците са ВИНОВНИ за твоята ситуация и на хиляди като теб. Бъди здрав и се бори напук на системата!
  • 34 Хаха

    6 0 Отговор
    Изискване за министър, да пуши цигари и да пие марково уиски.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 йорсас

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "Юлиан":

    Как направи връзка с мюсюлманите?! С това мислене ще се върнеш при мама да те храни и на 50 и без коронавирус.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Народа ПРОСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Изнудвачи долни":

    Къде е Гишев ?