29 Април, 2020 16:25 2 481 8

Пловдивчанка завлече с 10 бона старица, играела бинго

  • измама-
  • бинго-
  • старица

Възрастната жена не знаела, че Елка е хазартно зависима и редовно посещавала бинго зали

Пловдивчанка завлече с 10 бона старица, играела бинго - 1
Снимка: Shutterstock

Пловдивчанка измами с близо 10 хил. лева 83-годишна жена, съобщиха за БЛИЦ от полицията. Парите са теглени от дебитната карта на възрастната жената в продължение на няколко месеца .

В средата на декември 83-годишната пловдивчанка Елена К. подала сигнал в полицията, че от дебитната ѝ карта липсват близо 10 000 лева. Жената живеела сама от години, а двамата и сина били в чужбина.

Пред служителите на отдел „Икономическа полиция“, споделила, че последните три години активно контактува с 59 -годишната Елка К., също от Пловдив. По-младата жена се ползвала с огромно доверие и имала достъп до личните вещи, документи и банкови карти на Елена. Идвала в дома и ежедневно за компания и полагала грижи, като и пазарувала, съобщи Блиц.

В хода на проведеното разследване, полицейските служители установили, че от различни АТМ устройства, Елка многократно е теглила пари от сметката на възрастната дама, извършвала е и покупки на стоки от търговски обекти в Пловдив.

Възрастната жена не знаела, че Елка е хазартно зависима и редовно посещавала бинго зали. За да прикрие действията си, в моменти на спечелен залог, внасяла парични средства по сметката на Елена. В хода на проведените процесуално- следствени действия и приложените оперативно-издирвателни мероприятия са установени и разпитани и други лица, които имат отношение към разследването.

Събраните данни потвърждават вината на Елка К., която на 27 април е привлечена като обвиняема. Досъдебното производство по случая се води под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уважение всекиму доверие никому

    3 0 Отговор
    Баницата я яде този, на когото му се дава.
  • 2 Соня

    1 0 Отговор
    Боже...колко доверчиви хора има
  • 3 Соня

    1 0 Отговор
    Боже...колко доверчиви хора има
  • 4 Ще напиша

    0 0 Отговор
    Добър вечер ,да видим ще се публикува ли

    Коментиран от #5

  • 5 Уаааау

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ще напиша":

    Фантастиш, тия ме изпуснаха
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.