27 Май, 2020 11:21 3 086 7

Арестуваха 17-годишния хлапак, блъснал жена с мотоциклет в Асеновград и избягал

  • асеновград-
  • мотоциклет

Мъжът, предоставил машината на непълнолетното момче, е с мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 2 000 лева

Арестуваха 17-годишния хлапак, блъснал жена с мотоциклет в Асеновград и избягал - 1
Снимка: TrafficNews

Районният съд в Асеновград е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишния Дж. К. от Долни Воден за причиняване с мотоциклет на средна телесна повреда на пешеходка. Инцидентът стана на 22 май.

Според прокуратурата 17-годишният младеж е взел мотоциклет Honda от свой познат и е нарушил правилата за движение по пътищата, при което по непредпазливост е причинил средна телесна повреда - фрактура на дясна подбедрица, довело до трайно затруднение на движението на 40-годишна жена. Избягал е от местопроизшествието, след като е управлявал моторно превозно средство, без да има необходимата правоспособност.

Мъжът, предоставил мотоциклета на непълнолетното момче, е с мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 2 000 лева. Той бе е привлечен като обвиняем и за това, че на 22 май 2020 г. в Асеновград е подал на тел. 112 невярна информация за противозаконно отнет мотоциклет Honda. Свидетел в залата е заявил, че асеновградчанинът много настоявал Дж. К. да вземе мотора, като му казал, че го е купил специално заради него.

Джем Кадир е обвинен в извършване на престъпление по чл. 343, ал. 3. Съучастникът му ще носи отговорност по чл. 343, ал. 3, предл. 6 и 7, както и по чл. 326, ал. 1 от НК. Определението на съда подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок от днес пред Окръжен съд - Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    31 0 Отговор
    Първо му пишат само инициалите, а в края на статията - Джем Кадир!!!
  • 2 Биячът с перце

    7 0 Отговор
    Сега му издърпайте едното ушенце ама лекинко и айде по живо по здраво.
  • 3 ггггг

    5 0 Отговор
    да видим на кого е дете .!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Асен Черваров Чупи

    1 0 Отговор
    Аз бих повозил пишлемето на мотор с два коша. Асеновград ми е близко.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сашо

    2 0 Отговор
    Такива алкохолисти на въжето. Без съд. Само така ще се оправят нещата.