24 Юни, 2020 09:32 5 290 19

Осъдиха пловдивчанин, нарекъл катаджия „джендър” в I see you KAT

  • глоба-
  • обида-
  • джендър-
  • полицай

Пловдивчанинът веднъж вече е бил глобяван по указа за дребно хулиганство, заради закана и обида по адрес на униформения

Осъдиха пловдивчанин, нарекъл катаджия „джендър” в I see you KAT - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Осъдиха пловдивчани заради клевета по адрес на служител на КАТ, отправена във Фейсбук. Мъжът е наказан с 1800 лева административна глоба, както и с близо 900 лева разходи за адвокатска защита.

Пловдивчанинът веднъж вече е бил глобяван по указа за дребно хулиганство, заради закана и обида по адрес на униформения. През март миналата година Районен съд е признал за виновен мъжа, за това, че е нарекъл във Фейсбук полицай – „джендър”. Тoй е платил 500 лева за своеволията си в социалните мрежи, пише trafficnews.bg.

Мъжът бил спрян от патрул на "Пътна полиция" на 19 ноември 2018 година на Асеновградско шосе. Колата му не била с включени фарове и поради това му бил съставен акт. Докато униформените изготвяли документите, мъжът започнал да снима полицаите, патрулката и санкцията.

Малко по-късно потърпевшият водач публикува във Facebook снимките  с коментар под нея: "Джендъри на колелото на Асеновградско. Единият е меко казано джендър, … Т.!!, Т.Т. е един селски тарикат от Садово, който се представя за полицай, ама законите малко не ги знае, ама… простено му е за това, но не и за това, че ме заплашваше. Той даже е в групата, нека гледа сладура му със сладура, да не се засичаме в кабинета ми… иначе силно се надявам да се видим в съдебна зала с него, доста нагъл и прост служител…''.Това му коствало 500 лева глоба.

Обиденият полицай обаче не оставил нещата до тук. Той подал жалба за клевета в Районен съд. Мъжът се сдобил с обвинения и се изправил пред съда.

Оказало се, че освен снимките във фейсбук групата I see you KAT – Plovdiv, въпросният водач подал жалба във МВР за изнудване и искане на подкуп от страна на полицая, наречен „джендър”.

Точния текст на сигнала бил: „ При проверка от въпросния инспектор и при установено нарушение от моя страна , въпросния служител, каза че може да мина и с „почерпка“. Държа се доста високомерно и нагло. Срам за пагона! Отказах подкупа и ми беше съставен акт!“.

В крайна сметка проверката по случая е излязла в полза на набедения униформен.

В съдебна зала били разпитани четирима свидетели. Това били колеги на полицая, които първи забелязали публикацията във Фейсбук групата. Същите подали сигнал за обидите до колегата си. Пред магистратите те твърдо заявили, че повод за агресията бил актът.

В съдебна зала обаче подсъдимият отрекъл всичко. По думите му, не той е писал коментарите и поста в I see you KAT. Мъжът заявил още, че това не е негов профил във Фейсбук, както и че не познава полицаят.

Лъжата му обаче бързо била уловена от съдебния състав. Според магистратите налице са многобройни доказателства за това, че автор на поста е именно глобения мъж.  Така той е бил признат за виновен и осъден за клевета, а именно, че е нарекъл униформения „джендър” .


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хаха

    46 7 Отговор
    Ние гражданите ако подадем оплакване за обида в съда ни се смеят. Верно е джендър този щом така лесно се обижда
  • 3 Гладен

    36 3 Отговор
    Просто като чета нашите полицаи с какво се занимават по цял ден..пълна пародия на държава.
  • 4 да де

    39 1 Отговор
    Хайде сега джендърите да осъдят съда, че ги е обидил, че думата джендър е обидна.

    Коментиран от #9

  • 5 0808

    14 4 Отговор
    ... съвет до пострадалия гражданин: Г-не, потърсете адвокат Екимджиев за защита..
  • 6 някои си

    19 0 Отговор
    То вече с тези"полове"да се чудиш кой как да наречеш..........
  • 7 Охо Бохо

    26 1 Отговор
    Аз не оневинявам водача, ама нали не е обидно да те наричат така? Сега джендърите няма ли да съдят полицая, че е расист и се обижда?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 някой

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    Не може да стане.Не е осъден за думата,а за клевета. Че му е поискан подкуп и като е отказал,му съставят акт.
  • 10 Един

    20 0 Отговор
    Ами като няма акъл и пише дивотии във фейсбук, където всичко е свързано с името му, много ясно, че така ще стане!
    А полицая що се сърди, нали "джендър" е политкоректна дума и не е обидна :)))
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Николов

    18 0 Отговор
    Не разбрах кое е обидното. Та нали постоянно ни убеждават, че това не е обидно, че значело полова принадлежност, равенство на половете и възприемането им, либералност и т.н. и т.н.
  • 13 Обикновен човек

    20 2 Отговор
    А Бойко за думите :Тулуп ,мисирка ,и т .н изречени не в фейсбук а пред цяла България кога ?????
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 S74LK3R

    14 2 Отговор
    Хахах свидетелите били негови колеги....Да ти имам и правосъдието и всичко. Другия път да си направи 100 профила и да спами яката. Във ФБ не се влиза с лична карта, ЕГН или пръстов отпечатък и не смятам че е доказуемо кой е писал от профила. Същото може да го извършил и въпросният полицай с телефона на задържания.
  • 16 Тюрк

    4 0 Отговор
    Туй обида ли е? 89-та като се връщахме да видиш кво значи обиждане, наред, без да гледат мъж ли си жена ли си!
  • 17 Орнела мути

    7 0 Отговор
    ЩО за демокрация е да ми триеш коментарите за данчо катаджията да не си женена да такъв???Къде завърши журналистика и кой ви научи да цензурирате нещо написано което на вас не ви харесва без да има псувни обиди и т н !!!С какво образование сте за да напишете неграмотно заглавие дори и да не сте журналист а спуснат от някоъ с връзки да пишете неграмотно !!!
    Не ви ли е срам до кога ще търпим неграмотни и неуки хора да са на позиции и шуробаджанащината
    И вие искате да оправите държавата че оправете себе си първо има и вечерни училища отивайте да научите как се пише !!! Български книжовен език е право и задължение на Българските граждани пише го в конституцията като не сте я чели !!!
  • 18 SDS3394

    0 0 Отговор
    А ако попиташ:-Вие г-н полицай ,ДЖЕНДАР ли сте,питам аз и отговор не искам?Дали ще те осъдят?
  • 19 денди

    0 0 Отговор
    чей бе, нали жендър не беше обида а беше третия пол?!?
    аз съм жендър и така се чувствам дескриминиран сега ще съдя катажията че се обижда на жендър! Амаха!