Last news in Fakti

26 Септември, 2012 14:38 3 336 2

Разкриха лаборатория за канабис

  • лаборатория-
  • канабис-
  • долара

Задържани са двама мъже и над 700 грама от наркотичното растение

Специализирана полицейска операция е проведена на територията на Велико Търново след подаден сигнал. В хода на акцията служители от РУП – Павликени претърсили имот в с. Вишовград, ползван от криминално проявеният А. М./69 г./, с прякор Долара.

Мъжът е регистриран за кражби и осъждан в Испания за притежание на наркотици. От жилището му са иззети 10 саксии с канабис с тегло 355 грама. Съвместно със служители на областната дирекция било претърсено и жилище в с. Михалци, стопанисвано от 53-годишния М. И., с когото А. М. работел в съдружие. В две от стаите на къщата криминалистите се натъкнали на лаборатория за отглеждане на канабис. В работен режим са намерени 3 луминесцентни лампи и два таймера, свързани към лампите. Открити са още три рефлектора, устройство за поливане и два трансформатора и 54 саксии канабис с тегло 366 грама. При последвало претърсване на имот в Павликени, обитаван от М.И., служителите на реда открили саморъчно свита цигара с канабис и изсъхнало стебло с дължина 10 см.
По първоначални данни отглежданите наркотици били предназначени за продажба в училища на територията на Велико Търново.
Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Срещу тях са образувани бързи производства.
Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 XXX

    0 0 Отговор
    Че то такива саксийки за лична употреба (като от снимката) съм чувал, че си отглеждат и младежите от Студентски град в София. Със сигурност, ако се направи проверка, ще излязат на яве доста "интересни" неща.
  • 2 Торпедо

    0 0 Отговор
    той и Боко сигурно си гледа ама нема кой да го провери