20 Юли, 2020 11:48 3 276 21

Пиян и окървавен циганин нахлу в Спешния център в Дупница, родата му окупира входа

  • циганин-
  • псувни-
  • спешен център-
  • дупница

Пред Спешен център и вътре в коридора всичко било в кръв

Пиян и окървавен циганин нахлу в Спешния център в Дупница, родата му окупира входа - 1

Роми окупираха посред нощ Спешен център – Дупница и само намесата на полиция спаси дежурния екип от нападение. Инцидентът станал в нощта на събота срещу неделя, пише "Струма бг".

Около 1 часа след полунощ в Спешен център нахлул окървавен мъж. Още от вратата той започнал вербална атака срещу дежурния екип, с псувни и други нецензурни изрази. Кръв се стичала по дрехите му от лявата му ръка.

Според дежурния екип пациентът е бил пиян, със срязана подмишница и два пръста на лявата ръка. Той размахвал ръце и крещял, че ще ги утрепе. Пред Спешен център и вътре в коридора всичко било в кръв. Автомобилът, с който е докаран в Спешен център, също бил окървавен. Малко след това пристигнали няколко автомобила с роми, които окупирали входа.

Час и 30 минути и намесата на полицията били необходими 27-годишният мъж да се укроти и му е направена превръзка от дежурния лекар. На място е извикан и ортопедът д-р Сотир Каралийски, който зашил раните му.

Дежурен лекар във въпросната нощ, пожелал анонимност от страх да не бъде тормозен от роми след изявлението му, заяви:

„Около 1 часа през нощта на дежурството ми в събота срещу неделя в Спешен център нахлу видимо пиян мъж с кървящи рани по едната му ръка. Той буйстваше, налиташе ни на бой. С него в Спешен център бяха майка му и още трима роднини, които се опитваха да го озаптят. Мъжът се движеше напред-назад и ни заплашваше, че ще ни утрепе, псуваше ни. Беше страшно… Тормозът върху дежурния екип продължи около час, тогава пристигна полиция. Успяхме да му превържем раните и извикахме дежурен ортопед, за да ги зашие. Аз го превързвам, а той ме псува в лицето. Ръкомаха с ръката да ме удари. Днес съм в почивка, но все още не мога да се съвзема от случилото се през нощта. Пациентът не е здравно осигурен. И от моите данъци и такси се плаща лечението му, а има нахалството да ме псува и тормози психически”, разказа лекарят, който преживял кошмарното дежурство в нощта на събота срещу неделя.

Ортопедът, зашил раните на пациента, за когото се знае, че се казва Ботьо, д-р Сотир Каралийски заяви: “Бях извикан от Спешна помощ да зашия порезна рана от стъкло на 27-г. пациент. Пристигнах в общинската болница и чаках повече от час да се укроти обстановката в Спешен център. Пред входа се бяха събрали една тумба роми и псуваха. Дойде полиция и ги озапти. Докато шиех пациента, той не спря да ме псува и нарича с грозни епитети. Какво съм му виновен, че се е напил и не знае какво върши. Не разбрах как е станало нараняването със стъкло. Ако не се установят точните му данни, име, адрес… болницата няма да получи нито стотинка за манипулацията, която съм извършил. Не съм расист, но много роми не си плащат осигуровки, а аз като лекар съм длъжен да го лекувам без пари”, разказа д-р С. Каралийски.

Живеещи в блока до Спешен център заявиха, че се чували силни викове откъм Спешен център в събота срещу неделя. Имало много роми на входа, които са псували и крещели нецензурни думи по адрес на дежурния екип.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pifff

    81 1 Отговор
    Колко ми писна от тези патладжани, просто незнам
  • 2 пепи сашкоф

    9 11 Отговор
    За верния хеуектурад на бобайката,и мирну шъ седити!Ний гу крепими нъ власт!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Как така вие може да пишете циgani

    40 0 Отговор
    А аз ако го напиша в коментар го триете ?
  • 6 Петър

    46 0 Отговор
    Егати Държавата и Полицията .Ужас оставете го циганина да му изтече кръвта.Къде е Гешев да им прави акций ???
  • 7 Митко

    29 0 Отговор
    Трябвало е да го шият с упойка, ама по-висока доза да е! Ако се сещате какво искам да кажа.
  • 8 bugi bugi

    43 0 Отговор
    А заглавието трябваше да звучи така: "Моргата в Дупница е препълнена, в ноща срещу събота са постъпили 35 чyвала с трупове на орки и няма къде да ги слагат. Пристъпено е към масово кремиране".
  • 9 пройчо

    8 6 Отговор
    нашите братя роми чистят софия, пък титаниге и вълка ми пълнят шкафчето ,каза тлъстата свиня бойко мутрата.
  • 10 Сапун

    20 0 Отговор
    и за това не стават

    Коментиран от #17

  • 11 Behemoth

    12 1 Отговор
    Спасете ги човека ей гадуви ...щот ша са убади на БойкУ....голям чуек ,как управлява убаву България...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЖОРО

    12 4 Отговор
    ДОКТОРИ И ЦИГАНИ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ...СЕГА ДА СИ СЪРБАТ ПОПАРАТА....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Годт

    14 0 Отговор
    Какво толкоз пишете за един пиян циганин?!? И защо след час са дошли хрантутниците с фуражки? Превръзка и вън! Никаква намеса повече!! Писна ми, ей Богу!
  • 17 Прохор

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сапун":

    Да,защото ще миришат.За пеща са.
  • 18 Ексиноса

    11 0 Отговор
    България има голям и непреодолим проблем с ромите.Фаталната комбинация, бедност и прозападна ориентираност ,споделяща антинародни евроатлантически "ценности", ще унищожи народ и държава в близките години.
  • 19 Sssr

    11 0 Отговор
    Ако беше при бай Тошо щеше вече да е нахлул в Белене.
  • 20 Гошо

    8 0 Отговор
    Ей за тва трябва още при раждане едно леко кръц на малкия мукар или на карантията ако е женско и проблема ще се реши в национален и световен мащаб!
  • 21 Роза

    10 0 Отговор
    Винаги съм твърдяла, че хората са равни и трябва да имат равни права.За съжаление ромските прояви ме карат сериозно да се съмнявам в това,в което искрено съм вярвала някога.