Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 20:08 7 785 12

Труп в багажник шокира в Пловдив

  • полиция-
  • сърна-
  • багажник

На мъжа му бил съставен акт за това, че е превозвал дивеч, без да притежава писмено разрешително за лов

Труп в багажник шокира в Пловдив - 1

Ловджия бе лишен от правоспособност, след като бе спипан да бракониерства край Пловдив. В края на миналата година управляван от него автомобил бил спрян за проверка в ранните часове на денонощието, пише trafficnews.bg.

Докато извършвали пътен контрол в Перущица, органите на реда се натъкнали на управлявания от него автомобил „Ауди А4”. Освен водача, в него имало и двама пътници.

По време на проверка полицаите открили в багажника убита женска сърна, която била увита в чувал. До животното бил оставен и куфар, в който се съхранявала ловна пушка.
Тримата били задържани в районното, където дали обяснения. Те разказали, че видели животното на пътя. Тогава шофьорът спрял автомобила и го застрелял.

Пушката била на шофьора, установила проверката. Той обаче така и не представил разрешителното си за лов. По случая била образувана преписка в Районна прокуратура Пловдив.

Впоследствие материалите били изпратени в Регионалната инспекция по горите, в чиято компетентност било да санкционира нарушителя.

На мъжа му бил съставен акт за това, че е превозвал дивеч, без да притежава писмено разрешително за лов.

Според законовите разпоредби, всеки, които взима, пренася, превозва или укрива жив, ранен или убит дивеч, без да има разрешително, се наказва с глоба от 200 до 1 000 лв.

Впоследствие било издадено и наказателно постановление, като размерът на санкцията бил 400 лв. Освен това, той бил лишен от правото да ловува за срок от три години.

Мъжът обаче обжалвал санкцията в Пловдивския районен съд. Пред магистратите той изтъкнал, че в него липсвала информация къде се намира нарушението. Поради това помолил то да бъде отменено или пък да бъде намален размерът на санкцията.

Различно било становището на представителя на Регионалната инспекция по горите.

Според ответника наказателното постановление било правилно и законосъобразно, фактическата обстановка била изяснена, а вината на мъжа – категорично доказана. Размерът на санкцията съответствал на тежестта на нарушението.

В съда били разпитани като свидетели и двамата униформени, съставили акта. Пред магистратите единият от двамата пътници разказал съвсем различна история от тази, която представил на униформените.

Той заявил, че, докато пътували, видял животното, което вече било убито и увито в найлон. То лежало встрани от пътя, от страната на банкета.

Водачът спрял колата и го качил в багажника. Рязката промяна във версиите обяснил с упражнен натиск от страна на униформените.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    14 5 Отговор
    Скоро и филм да снимат по това събитие. Загубивреме за 2 часа става.
  • 2 Дълбоко Виждащ

    35 6 Отговор
    Да убие сърна може само -Изрод!
  • 3 Алфа Чакал

    30 1 Отговор
    Ей, с тези заглавия ще си изпросите игнор

    Коментиран от #10

  • 4 Правилното заглавие на

    26 0 Отговор
    Статията би трябвало да бъде @убита сърна в багажника на бракониер
  • 5 Факти

    23 1 Отговор
    вие сте номер едно. Смях не ами СМЯХ какво се цели с това заглавие - само и само да се отвори статия. Жалтарска работа и чакаме на Боко оставката според вашите,, доверени" източници вече трябваше да го няма одавна. Всичко това говори за вашето ниво на журналистика колко е ниско и колко сериозна медия сте. Освен търсене на евтина сензация за друго не ставате!
  • 6 един от многото

    16 3 Отговор
    За убита сърна съставен акт за 400 лв. , За нощен риболов също , дори и да не си уловил нищо , само защото пръчките ти с във водата. Всеки който е клечал край тотално опразнените ни от бракониери водоеми е наясно , че има риби които определено са активни нощно време. Но ядец , изрядния риболовец ловуващ нощем е бракониер , а истинските бракониери си ловуват само нощем и най вече през забранения период.
  • 7 Тошо

    8 2 Отговор
    От днес откриха ловния сезон. Отстрелването на Марийки не е забранено.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Imperatora

    10 0 Отговор
    Доста тъпо заглавие
  • 10 Хайл

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Алфа Чакал":

    1 четеш заглавието /труп в багажник/
    2 виждаш аФтора и решаваш да спреш
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Малоумници

    8 0 Отговор
    Това не е статия ,а драсканици на невежа ,