Last news in Fakti

25 Октомври, 2020 16:30 3 772 5

Оставиха в ареста мъж, убил жена си и организирал погребението ѝ

  • кюстендил-
  • домашно насилие-
  • убийство на жена

Мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 22 януари тази година с определение на Окръжен съд – Кюстендил

Оставиха в ареста мъж, убил жена си и организирал погребението ѝ - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молбата на 65-годишния С. Д. за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража” в по-лека. Той е обвинен за убийството на съпругата си в кюстендилския квартал „Герена“, извършено в условията на домашно насилие.

Съдът под председателството на съдия Евгения Стамова счете, че не са налице обстоятелства за отпадане на обоснованото предположение, че обвиняемият е извършител на деянието. По делото има и доказателства за предприети от обвиняемия действия по заличаване на следите от престъплението.

Мъжът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 22 януари тази година с определение на Окръжен съд – Кюстендил. През това време той е лекуван в Специализираната болница за лечение на лишени от свобода в Ловеч в психиатричното отделение заради алкохолна зависимост.

Здравословното му състояние се следи, като към момента не се налага болнично лечение.

Още в момента на задържането му той е бил много пиян и разследващите трябвало да изчакат да даде показания, след като изтрезнее. Същевременно обаче преди това той хладнокръвно се опитал да прикрие следите от престъплението, твърдейки, че жената е починала от естествена смърт. Предприел и необходимото да организира погребението ѝ. Обадил се на траурна агенция, разлепил некролози, а фелдшер установил смъртта на съпругата му.

От погребалната агенция и един от зетьовете на починалата се усъмнили, че смъртта е настъпила по естествен начин. На една от стените е имало кръв, която той опитал да почисти.
Трупът на жената е бил измит от задържания, преоблечен и готов за погребение, но в моргата е разсъблечен и е станало ясно, че има прободни рани. Тогава е сигнализирана полицията. Открит е в апартамента кухненски нож с косми по него.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патолог

    2 3 Отговор
    Баце ще го донесат в саркофаг,балсамиран като мумия.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 456

    8 0 Отговор
    Този не е ци,ганин. Ако беше досега да са го пуснали.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    психопат при соца за такива има сше смъртна присъда