Last news in Fakti

6 Ноември, 2020 15:51 3 257 6

Близо 2 години затвор за жена, мамила с бързи кредити в Лом

  • бързи кредити-
  • лом-
  • измама

Присъдата е влязла в сила

Близо 2 години затвор за жена, мамила с бързи кредити в Лом - 1
Снимка: БГНЕС

Една година и осем месеца затвор получи жена, мамела с бързи кредити в Лом, съобщиха от районната прокуратура. С.Д. работела като търговски представител на дружество "К.Е." ЕООД, което се занимавало с отпускане на бързи кредити и имало издаден лиценз от БНБ. В това качество тя имала редица права: да внася и да тегли средства по разплащателната сметка на фирмата, да получава извлечения за извършените транзакции по нея, да разписва документи, свързани с кредити, да подава и получава документи.

Имала пълномощия да извършва правни и фактически действия във връзка с изпълнение на възложените ангажименти по договора за търговско представителство. За целта бил използван офис на фирма "С.Д. и С." ЕООД в гр. Лом, където били отпускани кредити от името и за сметка на "К.Е." ЕООД.

През пролетта на 2015 г., по време на посещение на представителите на кредитната институция, била установена липса на парична сума. Разбрало се за извършваните от подсъдимата С.Д. злоупотреби, както със средствата на "К.Е." ЕООД, така и на клиентите. Това станало повод за прекратяване на пълномощията ѝ.

С оглед възникналите обстоятелства били проведени срещи с кредитополучатели. Множество лица от гр. Лом и региона, фигурирали в системата на дружеството като такива със сключени договори за парични заеми, отрекли това, както и че са получавали средства от кредитната институция. Някои от тях обяснили, че са кандидатствали за кредит, но им бил отказан такъв, а впоследствие са били уведомени за съществуващи задължения.

Сред измамените от подсъдимата Д. било и семейство на жена в тежко здравословно състояние, трудноподвижна, с 95 % инвалидност след преживян инсулт. Нейното име също фигурирало сред длъжниците на "К.Е." ЕООД по договор за паричен заем в размер на 400 лева.

При разследването на случая е било установено, че С.Д., възползвайки се от предоставените ѝ права, в периода от м. юли 2014 г. до м. март 2015г., в гр. Лом, присвоила чужди парични средства, представляващи собственост на "К.Е." ЕООД. За целта били съставяни неистински частни документи - договори за паричен заем, които тя употребила за доказване на съществуващи правни отношения за отпускане на средства по тях. Общият размер на предмета на престъплението е 19 500 лева. До приключване на досъдебното производство от тях са възстановени 6 357,44 лева.

Присъдата е влязла в законна сила. Освен наложеното ѝ наказание "лишаване от свобода", подсъдимата С.Д. е осъдена да възстанови на "К.Е." ЕООД сумата в размер на 13 142,56 лева


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХОРИЗОНТ

    3 2 Отговор
    Г-н Козлодуй от кв.Учата, Лом може да даде повече инфо.

    Коментиран от #2

  • 2 Квартал

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХОРИЗОНТ":

    Умата
  • 3 БАЙ Х@Й

    5 3 Отговор
    ????????? Бившият МВР генерал Атанас Атанасов сензационно разкри, че върху кюлчетата на снимките в нощното му шкафче е гравиран образът на самия Бойко Борисов.
  • 4 Малката муха

    5 1 Отговор
    Така и се пада. Ако беше блъснала с колата някоя баба на 80г., щеше да получи по-малка присъда и за добро поведение да излезе след няколко месеца на свобода. В БГ законите са такива.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бЛизинг

    1 1 Отговор
    Ако бг беше влязла в еврозоната до към 2010, като другите нормални държави, такива измишльотини, като бързи кредити или 400% лихва, изобщо нямаше да има.