21 Ноември, 2020 18:20 4 112 7

Тонове нелегален алкохол и тютюн в Пловдив, закопчаха 7 души

  • полиция-
  • нелегален алкохол-
  • тютюн

Иззети са 18 800 къса безакцизни цигари, един тон тютюн и машина за рязането му и близо тон и половина безакцизен алкохол

Тонове нелегален алкохол и тютюн в Пловдив, закопчаха 7 души - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Един тон тютюн, близо тон и половина алкохол и 18 800 къса цигари конфискуваха пловдивски полицаи по време на мащабна акция срещу търговията и притежаването на акцизни стоки без бандерол в цялата област.

Иззети са 18 800 къса безакцизни цигари, един тон тютюн и машина за рязането му и близо тон и половина безакцизен алкохол.

При извършено претърсване и изземване в жилището на 55-годишен пловдивчанин в ж.р. "Тракия", полицаите са открили 94 стека цигари, съдържащи 940 кутии с марките "Карелия", "Купър", "Президент" и "ВNB" без акцизен бандерол. В избено помещение на същия адрес били открити пластмасови туби с различна вместимост – от по 5 и 10 литра, пълни с алкохол.

При проверка в дома на криминално проявен мъж от Брезово, ченгетата се натъкнали на четири пластмасови бидона и около стотина стъклени бутилки с различна вместимост, пълни с домашна ракия. Иззетото количество е малко под един тон.

В следобедните часове вчера пък служители на Трето РУ спрели за проверка на пловдивски булевард товарен автомобил. Купето и багажното отделение на превозното средство били натъпкани с чували тютюневи листа и нарязана листна маса.

При обиска на жилището на водача те се натъкнали на нелегален цех, оборудван с машина за обработка на тютюна. Задържани са четирима мъже на възраст между 40 и 56 години.

В хода на акцията е арестуван и млад мъж, у когото униформените открили наркотично вещество. Проверката на лицето била извършена в близост до нощен клуб, а при обиска е иззета марихуана. Полицаите иззели от дома на задържания още 15 грама марихуана.

По случаите са започнати три досъдебни и едно бързо производство, а задържаните лица са общо 7. Работата на разследващите продължава под наблюдение на компетентната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    10 2 Отговор
    изкараха си нова година с ракията куките..защо им трябваше да подхвърлят само марихуана е неясно
  • 2 Аз КОНТРАБАНДАТА

    8 1 Отговор
    Умирааааааам,умирааааааам,убихъ мъ
  • 3 Гробар съм

    11 2 Отговор
    На Боко контрабандата.
  • 4 Манги

    3 3 Отговор
    Е ко ве подготвами са за Коледните и изборни националитични празници
  • 5 Той

    13 4 Отговор
    Вместо да се гордеем с домашната ракия и вино, като национална напитки, ги забраняват и унищожават.
    Еничери.
  • 6 То хубаво,но

    11 1 Отговор
    Защо не са закопчани виновните за смърта на болните на стълбите в болницата в същия Пловдив.
  • 7 един от многото

    6 0 Отговор
    Глупости на търкалета. Бойко Борисов отдавна се пребори с контрабандата , ако не му вярвате , питайте го пак.