Last news in Fakti

8 Декември, 2020 17:05 3 408 7

В Бургас арестуваха четирима местни с "дебели досиета"

  • криминално проявен-
  • криминално проявени-
  • арест-
  • бургас-
  • арести

На трима от криминално проявените е наложена мярка „задържане под стража”, а на четвъртия – мярка „домашен арест”

В Бургас арестуваха четирима местни с "дебели досиета" - 1
Снимка: БГНЕС

Четирима криминално проявени мъже от Бургас, познати отдавна на служителите на реда, са установени и задържани от „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Четвърто Районно управление на МВР в града, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Бургас. Задържанията са осъществени в рамките на седмица след нова поредица от криминални прояви, извършени от бургазлиите. В резултат на съвместните действия с Бургаска районна прокуратура на трима от извършителите е наложена мярка „задържане под стража”, а на четвъртия – мярка „домашен арест”.

Първият от мъжете - 36-годишен, многократно установяван като извършител на престъпления от общ характер на територията на Бургас, е задържан от служители на Четвърто Районно управление на МВР при извършването на поредната взломна кражба в частен дом, разположен на ул. „Ален мак” и обитаван от 38-годишен мъж. Маскираният извършител проникнал в жилището, чрез разбиване на дограмата на терасата, като прекъснал електрозахранването на къщата. Влязъл в една от стаите, държейки палка и отвертка, и заплашил със саморазправа собственика на дома и гостувалите по същото време негови приятели. До физически сблъсък не се стигнало, но нападателят е разпознат от присъстващите в къщата. По случая е образувано бързо производство. 36-годишният мъж е извършител на множество кражби и грабежи и неведнъж е повреждал чуждо имущество и отправял заплахи и закани към живущи в бургаския комплекс „Меден Рудник”. Регистриран е, като извършител на многократни кражби от магазин за хранителни стоки в к-с „Меден рудник“, а престъпленията му са документирани и от камери за видеонаблюдение, изградени в супермаркета. Неведнъж са получавани и сигнали за създавани от него проблеми на територията на различни бензиностанции в к-с „Меден Рудник”, който използвал вещи и консумативи от вериги бензиностанции без да извърши необходимото плащане. Привлечен е в качеството на обвиняем по чл. 170, ал.2, вр. ал. 1 от НК и с постановление на Бургаски районен съд му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

60-годишен криминално проявен и осъждан мъж от село Маринка е задържан от служителите на Четвърто Районно управление – Бургас за това, че подгонил с хладно оръжие (нож) свой 32-годишен съселянин след възникнал помежду им спор. Мъжът крещял и отправял закани и заплахи за живота и здравето на съселянина си, което наложило задържането му и образуването на бързо производство по чл. 325, ал. 2 от НК. Спрямо 60 годишния мъж е образувано и друго досъдебно производство за извършване на непристойни действия в района на детската градина в с. Маринка, използване на нецензурен език, размахване на кухненски нож и показване на половите органи в района на детската градина, което приключило с осъдителна присъда. Привлечен е в качеството на обвиняем и с постановление на Бургаски районен съд му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

С такава мярка е и 42-годишен криминално проявен и осъждан мъж, който откраднал бензинов агрегат за ток от бракуван микробус, без регистрационни номера, паркиран в двора на новострояща се кооперация в близост до бл. 91 в ж.к. „Меден Рудник”. Впоследствие е установено, че той откраднал и CD player от лек автомобил „Сеат Ибиза”, с бургаска регистрация, паркиран пред бл. 101 в к-с „Меден Рудник”. Констатирано е, че извършителят на кражбите е освободен от бургаския затвор на 9 октомври т.г., където излежавал присъда за престъпление по чл. 330 ал. 1 от НК.

Четвъртият задържан е с мярка за неотклонение "домашен арест" - 42-годишен криминално проявен мъж, спрян за полицейска проверка на пътя между с. Черни връх и минно селище „Върли бряг”, докато управлявал лек автомобил „Мини Купър”, със софийска регистрация. Установено е, че той е неправоспособен водач (с отнета шофьорска книжка), който шофира в срока на изтърпяване на наказание за управление на МПС без свидетелство за правоуправление. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел отрицателен резултат, но отказал тест за наркотични или упойващи вещества. Отказал е да даде и кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24 часа. Привлечен е в качеството на обвиняем по чл. 343 В, ал.2 от НК, като състав на Бургаски районен съд му наложил мярка за неотклонение "домашен арест".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    12 0 Отговор
    Тия вместо да се разхождат и да дерибействат е трябвало отдавна да са в затвора...........Съдиите ще гушнат 13 и 14 заплака сигурно,а как си вършат работата е видно от тия убавци.
  • 2 One

    16 0 Отговор
    Интересен е само първият субект,38-годишният тарикат. "Усвояване" от хранителни магазини, "присвоявания" от бензиностанции, влизане в частен дом с цел грабеж и то при положение, че собственикът е бил там с негови авери-как не са го претрепали още на място там...

    Коментиран от #3

  • 3 Criminal

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "One":

    Е като знаеш, че после ще дойде цялото махлъ, как да го претрепеш...........
  • 4 ПСР

    12 2 Отговор
    Познавам един от Банкя-него кога?Че,не знам,кое е по-дебело,досието му ли,той самият ли...
  • 5 Кой68

    1 0 Отговор
    Като те ваксинират.........
  • 6 Гост

    6 0 Отговор
    Ако имахме Държава, Закони, Съд, нямаше да има такива като тези, и много други!
  • 7 Сливен

    1 0 Отговор
    Ми при нас Пламен ,Йоско ,Мъндев и дебелия му син и другите им лакеи кога бе каскет гаден?