Last news in Fakti

16 Декември, 2020 08:20 3 052 15

Протестър от 2013 г. е обвинен, че е счупил стъклото на автомобила на герберски кмет

  • дончо дудев-
  • счупено стъкло-
  • обвинение-
  • кмет-
  • герб-
  • скутаре

Такъв инцидент наистина има и камерите са го запечатали

Протестър от 2013 г. е обвинен, че е счупил стъклото на автомобила на герберски кмет - 1

Дончо Дудев, един от тримата лидери на Февруарските протести от 2013 г., е обвинен, че е счупил стъклото на автомобила на кмета на село Скутаре след срещата на актива на ГЕРБ с Бойко Борисов на 5 август 2020 година, предава offnews.bg.

Такъв инцидент наистина има и камерите са го запечатали. Той се случва в 13:45 часа, на кръстовището при комплекс "Червено знаме", недалеч от зала "Армеец".

Надяваме се видеото да даде отговор на въпроса дали наистина Дудев е извършителят на престъплението или МВР използва полицаи да лъжесвидетелстват, за да обвинят невинен човек.

В емоционален пост във Фейсбук Дудев твърди, че изобщо не е бил на това място, а на видеото ясно се вижда, че извършителят е друг човек.

Дудев пише:

"Заедно с адвокат Диньо Бозаджиев прегледахме документите по следствието и установихме следните интересни неща:

- Разпознат съм по видео запис излъчван на живо в деня на събитието.

Случката се вижда ясно от 1ч. и 20 мин. на записа. Ясно е, че това не съм аз. Още повече, че не съм бил на въпросното място.

- Разпознал ме е милиционерът Здравко Петров, който в показанията си твърди, че ме познава от доста време и че съм участник в протестите както сега, така и преди години.

- Още един милиционер ме е разпознал - Венцислав Георгиев.

- Кметът на село Скутаре, участник на конференцията на ГЕРБ, също ме е разпознал по снимка.

- Двама от спътниците на кмета на с.Скутаре също са свидетели."

Срещу мен са двама милиционери и няколко функционери. Така действа държавата на мутрите! Знам, че и други участници в протестите са тормозени с чести привиквания и други ченгеджийски приоми. Призовавам хората, които си имат работа с подобна милиционерщина да се свържат с мен и заедно да предприемем мерки по своята защита, коментира Дудев.

Протестър от 2013 г. е обвинен, че е счупил стъклото на автомобила на герберски кмет
Дончо Дудев (вляво) по време на протестите през февруари 2013 г.

Казусът е от голям обществен интерес, защото за пореден път повдига въпроса дали МВР използва полицаи да лъжесвидетелстват. В началото на септември Софийският градски съд отмени мерките за неотклонение на шестима участници в протеста на 2 септември. Причината беше, че полицаят Христо Шоколаров е свидетелствал, че е видял хулигански действия на общо седем души на различни места, но по едно и също време.

Съдът изпрати копие от определението си на Софийската районна прокуратура, за да извърши проверка дали полицаят е лъжесвидетелствал. Два месеца по-късно полицаят Шоколаров все още не е отстранен от работа, става ясно от официален отговор на пресцентъра на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) до Свободна Европа.

Видеото може да бъде видяно на този линк. Моментът с разбиването на стъклото е 1:21:29 ч от началото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    34 7 Отговор
    За 160 дена се нагледах на полицейски произвол.И все невинните го отнасят,че им е по лесно.Мога томове да изпиша,ама тука ме трият по този въпрос.

    Коментиран от #8

  • 2 джаба

    30 5 Отговор
    добрия гербер е гушналия китката гербер в моите магазини е изключено да се обслужва такъв питек ,познават се по смрадта отдалече
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Марио Ангелов

    19 3 Отговор
    Полицай да лъжесвидетелства-абсурд.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 народ

    16 1 Отговор
    ОСТАВКА на режимът!
    Разформиране и съкращение на милицията и създаване на полиция!
  • 7 SH BG

    12 1 Отговор
    Главатаря на хиените от шайката "герб" е осъден за клевета, набеждаване и лъжесвидетелстване...!!!

    Какво друго може да очакваме от злобните помияри командвани от него?...

    А?...
  • 8 Ръдулчо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Драсни некой ред по този въпрос.
  • 9 Жжжжжжг

    5 1 Отговор
    10 години ще му се отразят добре
  • 10 Реалист

    6 10 Отговор
    Нагъл престъпник, на хранилка при Радев и Нинова с червени пари смъкнати от гърба на народа е този т.нар. "протестър"! Нагледахме се на трошене на обществено имущество, което после се възстановява от нашите данъци. Такава червена наглост рядко се среща. Да се домогват до властта и кокала без скрупули, без съвест и морал, без да им пука за държавата и хората живеещи в нея! Добре е да го осъдят да си плати наглоста този, да извади от парите, дето е взел за да виси по площадите и да вандалства и се зъби на полицията, да прави ровокации и т.н.
  • 11 Фактъ

    5 2 Отговор
    2013 протестираха да върнат Боко и хунтата му на власт . А , скалъпеното мероприятие е за благодарност . Пак гласувай за опг герб .
  • 12 Аз40

    7 2 Отговор
    ГЕРБ лъжат и мамят, както си му е по реда. Репресиите нямат край.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ушев наркоман

    3 1 Отговор
    Не се бъзикайте с горките милициoнepи! Бедните хорица умрели от глад, горките, борят се със зъби и нокти за насъщните 30% увеличение на вечно малките им заплати, дайте пари на тия нecpeтници дeeвa!
  • 15 Ша го натопят като НИЩО

    1 0 Отговор
    А видеозаписа ще изчезне.. Помнете ми думата....