Last news in Fakti

16 Декември, 2020 21:15 2 248 2

Откриха контрабандни парфюми в кашони от банани на "Дунав мост"

  • дунав мост-
  • гкпп дунав мост-
  • русе-
  • парфюми-
  • контрабанда

Марковите стоки са иззети от митническите служители

Откриха контрабандни парфюми в кашони от банани на "Дунав мост" - 1
Снимка: Агенция Митници

Митнически служители са задържали 351 парфюма в кашони от банани при проверка в района на ГКПП "Дунав мост" – Русе, съобщиха от Агенция "Митници".

На 11.12.2020 г., около 10:20 часа, митническите инспектори спрели товарен автомобил с българска регистрация, напускащ страната. Водачът заявил, че превозва куриерски пратки от България за Румъния. В документите стоката, разпределена в общо 14 палета, е описана като авточасти, текстилни изделия и др. Митническите служители отклонили автомобила за щателна проверка. Върху един от палетите в превозното средство са били установени шест кашона от банани, облепени с тиксо. При отварянето им са открити общо 365 парфюма и тоалетни води. Всички опаковки са с надписи на световноизвестни марки.

Същия ден, около 17:35 часа, в района на ГКПП "Дунав мост" – Русе, митнически служители спрели на изход от страната пътнически микробус с българска регистрация. Водачът заявил, че превозва личен багаж и пратки от България за Германия. Сред превозваните вещи са били открити четири плика и два черни сака. В тях са били установени текстилни изделия, обувки и чанти с лого на световноизвестни марки – общо 121 артикула. Шофьорът обяснил, че пратката му е дадена от български гражданин и трябвало да я транспортира до Германия.

И при двете проверки са уведомени служители от ГПУ-Русе и случаите са предадени по компетентност. Предстои уведомяване на маркопритежателите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕвроЗона

    3 1 Отговор
    Уаууу... Кристиан Диор и Гучиту направо ша процъфтят!
  • 2 Контрабандата

    3 1 Отговор
    на парфюми расте, защото кифлите в Ютюб много обичат да се фукат с тях.