Last news in Fakti

22 Декември, 2020 17:39 3 402 8

Иззеха дрога за колосална сума в Пловдив

  • дрога-
  • наркотици-
  • екстази-
  • марихуана-
  • 3.5 млн. лева-
  • пловдив

На 21 срещу 22 декември в Пловдив са били задържани двама мъже, подготвящи за укриване и транспортиране от Република България в Република Турция на наркотични вещества - 115 кг екстази и 4 кг марихуана

Иззеха дрога за колосална сума в Пловдив - 1
Снимка: Прокуратурата

Окръжна прокуратура-Пловдив извършва разследване по досъдебно производство за притежаване с цел разпространение на наркотични вещества. Разследването е започнало след изготвен и приложен доклад на ТД "ДАНС-Пловдив", съобщиха от държавното обвинение.

На 21 срещу 22 декември в Пловдив са били задържани двама мъже, подготвящи за укриване и транспортиране от Република България в Република Турция на наркотични вещества - 115 кг екстази и 4 кг марихуана.

Установено е било, че те трябвало да бъдат укрити в автомобилни гуми за тежкотоварен камион и да бъдат транспортирани до Република Турция. До момента за 24 часа по Закона за МВР, са задържани четирима мъже.

Подробности по случая бяха оповестени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура и ОД на МВР, в който участваха Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив, и комисар Димитър Събчев, заместник-директор на ОД на МВР.

Задържаните са на възраст 42, 47, 49 и 50 години. Трима от тях, които вече са осъждани за трафик на наркотици, са арестувани в квартал „Тракия”. Четвъртият - турски гражданин, е бил заловен в хостел, близо до града.

„Всички, без турчина, са криминално проявени. Лицата, които са участвали в схемата, са се запознали в затвора и след условното предсрочно освобождаване са организирали трафика”, съобщи Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

Дрогата била предназначена за турския пазар. Пренасяли я в предварително подготвени тайници в гуми за ТИР. „Лицата са били задържани малко преди наркотиците да бъдат скрити и да тръгнат към Турция”, каза още Попов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината е

    8 0 Отговор
    К19 и наркотиците са общи, за разлика от политиката и вероизповеданието.
  • 2 Запознат

    6 6 Отговор
    "Има такъв народ" - явно от това ще се издържа, с тровене на децата ни?!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Георги

    2 0 Отговор
    Тва няма нищо общо с Rуското аташе пратено в Tурция.
  • 4 Георги

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Нали си запознат ти кажи.
  • 5 Наркос

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Запознат":

    Ти не можеш да четеш ли ... карали си ги към Турция. Щеше да е много по-практично ако се подаде сигнал към Турция и там да си ги оправят.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Антимафия

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Наркос":

    На Турците този сеир, не им трябва ,тук трябва да стане, защото ,спектакъла е под наблюдение на Хунтата ,става въпрос за политически опоненти, които трябва да бъдат смазани, преди изборите?
    Ех, Берия, защо не си жив , да видиш, как умело се управлява
    Държавата , България "без куршум в главата"?
  • 8 е х о

    0 0 Отговор
    Нима ??? Че бандите от Турция „внасят“ ............ за чий им е да „изнасят“ за Т.