Last news in Fakti

31 Декември, 2020 06:38 3 066 9

Гледат мерките на Красимир Живков и Николай Миховски

  • красимир живков-
  • николай миховски-
  • мерки-
  • стража-
  • отпадъци

Двамата са последните "под стража", обвинени за  аферата с опасните отпадъци

Гледат мерките на Красимир Живков и Николай Миховски - 1
Снимка: БГНЕС

Апелативният специализиран съд ще решава да пусне ли от ареста бившия заместник-министър на околната среда Красимир Живков и плевенския бизнесмен Николай Миховски, предаде БНР.

Двамата са последните "под стража", обвинени за аферата с опасните отпадъци. След акция в края на май - в екоминистерството, Плевен, Русе и Монтана, 10 души бяха обвинени за незаконен внос и преработка на опасен боклук. Седем души бяха обвинени за участие в организирана престъпна група, а трима - за данъчни престъпления.

Прокуратурата поиска постоянен арест само за Живков, за единия от братята Бобокови - Атанас, за Миховски и за бившия шеф на РИОСВ-Плевен Габриел Савов, домашен арест за бившия служител на Бобокови Васил Богданов и за Айгюн Еминов.

За свободата на Пламен Бобоков беше определена парична гаранция от един милион лева, но покрай аферата с боклука в неговите мобилни устройства беше открита чат-комуникация по различни теми с президентския секретар Пламен Узунов, което в началото на юли му донесе обвинение за търговия с влияние.

Преди месец след няколко безуспешни опита брат му Атанас Бобоков успя да излезе на свобода, но срещу рекордната парична гаранция от 2 милиона лева. Без много шум извън ареста е и бившият плевенски екошеф Габриел Савов.

Миналата седмица първоинстанционният спецсъд е променил мерките за неотклонение на Красимир Живков и на Николай Миховски от "Задържане под стража" на "Парична гаранция" съответно от 20 000 и 100 000 лева. Дали обаче двамата ще посрещнат 2021 у дома, ще реши с окончално решение Апелативният спецсъд, допълва БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 5 Отговор
    Тези огромни гаранции са законен рекет на Гешефтурата.Понеже са некадърни ,поне парите да им вземат.Ясно че няма да успеят да ги осъдят.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 адаша

    3 1 Отговор
    Гледат им мерките-колко са високи, колко килограма тежат, колко е гръдната им обиколка...Не им ГЛЕДАЙТЕ мерките , а ВЗЕМЕТЕ мерки...
  • 6 Другия с коня

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Постоянно демонстрираш колко си Ограничен...Паричните гаранции ги налага СЪДА,не Прокуратурата....Ако има на свобода Престъпници се дължи на Съдиите,червени цървули....
  • 7 Протестър

    4 0 Отговор
    Нека да видиме кои депутати седят зад тях иот коя партия са, идват избори хората трябва да знаят.....
  • 8 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор
    А за оня началник отдел дето разписа на руснаците през ноември 2008 за производството на два реактора с оборудването за АЕЦ-Белене какво!? Потупване по рамото пред строя за това, че навъртоли българския данъкоплатец с около 600 млн евра?! Сега Бойко е Нушето се въртят като калайджия в тава и се чудят с какво и накъде! А Херо Мустафа ходи наскоро до Козлодуй - за какво ли?!
    И я допуснаха до Командната зала откъдето се управляват реактора и другото оборудване, което си е нарушение отвсякъде/няма значение дали са и направили инструктаж-проформа или не/!
  • 9 йокин

    1 0 Отговор
    гледат им,МЯРКАТА,за ОСВОБОЖДЕНИЕ.