Last news in Fakti

9 Февруари, 2021 12:06 3 371 5

Митничари заловиха 166 000 недекларирани евро, натъпкани в ботуши

  • митничари-
  • дунав мост-
  • евро

На въпрос каква сума пренася мъжът обяснява, че разполага с 20 000 евро

Митничари заловиха 166 000 недекларирани евро, натъпкани в ботуши - 1
Снимка: Агенция митници

Митнически служители задържаха 166 000 недекларирани евро в района на ГКПП Дунав мост 2, съобщиха от Агенция "Митници".

На 05.02.2021, около 16 часа, инспекторите спират за проверка лек автомобил, напускащ страната. Водачът, гражданин на Словакия, обяснява, че е бил в България на бизнес среща и няма нищо за деклариране.

При проверка митнически служители откриват две пачки евро банкноти в копюри по 200 евро. Валутата се намира в джобовете на дънки в куфар в багажника. На въпрос каква сума пренася мъжът обяснява, че разполага с 20 000 евро.

Митническите служители го съпровождат до митническия терминал, където при допълнителна проверка в чифт ботуши откриват още 4 пачки банкноти с номинал 200 евро.

Още една пачка е отрита в несесер с тоалетни принадлежности, а други 4 са скрити в черни найлонови пликове в подплатата на пътническия куфар. След изброяване в присъствието на водача митническите служители установяват, че пренасяната валута е 166 000 евро.

За същите мъжът не притежава банков документ или друг разплащателен документ. Заявява, че ги носи от Словакия и са негови лични спестявания. По случая е съставен акт за установяване на нарушение на Валутния закон. За обезпечение на нарушението по акта, с разписка е задържана сумата от 1500 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    15 4 Отговор
    Защо не са конфискувани всичките 166 000 евро? Това си е престъпление? И как напуска България, пък парите си ги носи от Словакия? Как и от къде е влязъл в страната ни с толкова недекларирани евро?

    Коментиран от #4

  • 2 Брадвата

    9 2 Отговор
    Не е важно откъде и от какво са. Важното е контрабандата да върви. Прокуратурата не е български орган. Полицията е дроб, като всички останали агенции - карантия
  • 3 1111

    8 4 Отговор
    Защо не са конфискувани всичките на престъпника .
  • 4 Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Парите влизат в страната, а не излизат !!!!!
    Помислете малко с главите!
    Колконповече влизат толко по добре за страната.

    Коментиран от #5

  • 5 Хохохо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Парите излизат от страната а не влизат, прочети преди да пишеш.